TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Sıcaktan bunalan Bursalılar çaylarını derenin içinde içiyorlar

Aşırı sıcaklardan bunalan Bursalılar, derenin içine kurulan masa ve sandalyelere oturup hem serinleyip hem de eğleniyorlar. Uludağ'ın eteklerindeki Saitabat Şelalesi de serinlemek isteyen Bursalılar ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.
Sıcaktan bunalan Bursalılar çaylarını derenin içinde içiyorlar
Sultan Gedik - BURSA / İHA - Bursa'da havanın 40 dereceye yaklaşmasıyla vatandaşlar da serinlemek için çözümler aramaya başladı. Merkez Nilüfer ilçesindeki tarihi Misi Köyü'ndeki çay bahçeleri de hemen yanlarındaki Nilüfer deresinin içine masa sandalye koyarak müşterilerine daha ferah ve keyifli bir ortam hazırladı. Serinlemek için mesai bitiminde ve ya hafta sonları aileleriyle beraber çay bahçelerini dolduran vatandaşlar ise bu sistemden oldukça memnun. Suyun içine giren çocuklar ise derede yüzen ördeklerle oynayıp suyun keyfini çıkarıyor. Bununla birlikte Bursa'ya dışarıdan gelen vatandaşlar, hatta yabancı turistler bile burayı tercih ediyor.

Çocukları ve torunlarıyla beraber beraber derenin keyfini çıkaran Esin Akın çay içmeye geldiğini belirterek, "Burayı seviyoruz, ara sıra geliyoruz. Sıcak havalarda çok güzel oluyor hem de ayaklarımız dinleniyor" diye konuştu. Dereyi çok beğendiğini söyleyen Raşit Güzel ise "Arkadaşımın kuzeni Bursa'ya geldi. Onu gezdirmek için buraya getirdim." dedi.

Çay bahçesi çalışanlarından Ufuk Gürcü derenin içinde çalışmanın biraz zor olduğunu ifade ederken, "Küçük taşlar ayağımızı kestiği için ayakkabı giymek zorunda kalıyoruz ama müşteriler çok memnun kalıyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan Bursalıların ve yabancı turistlerin serinlemek için uğradıkları mekanlardan birisi de Kestel ilçesindeki Saitabat Şelalesi. Uludağ'ın eteğindeki buz gibi kar sularında yüzenler, yaklaşık 700 rakımlı köyde bir nebze de olsun bunaltıcı havadan uzaklaşmış oluyorlar.
Yorum Yazın