TİC Holding Header
  • USD 32.395
  • EUR 35.082
  • Altın 2325.08
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Şiir dostları, şiir meydanında buluştu

Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Şiir Meydanı programında şairler Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran anıldı.
İHA - Küçükçekmece Belediyesi ve Şiir Derneği’nin katkılarıyla Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen ‘Şiir Meydanı’ isimli programda yakın zamanda yaşamını yitiren merhum şairler Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran anıldı. Programa Darülaceze Huzurevi sakinleri ve merhum şairlerin yakınları da katıldı.

“Şiir, gönül sarayı yapmaktır”
Tiyatro sanatçısı Hüseyin Köroğlu sunuculuğunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını, Darülaceze ve Şiir Derneği Başkanı Nevzat Bayhan yaptı. İyi bir şair olmanın yolunun iyi bir insan olmaktan geçtiğinin altını çizen Bayhan, “Şiir sihirli söz tuğlalarıyla gönül sarayları yapmaktır. Bu akşam gönül sarayları yapmaya gelen tüm dostlara teşekkürler. Kültür ve sanata verdiği önemden dolayı Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a da teşekkür ederim” diye konuştu.

Şairler, kendi şiirlerini seslendirdi
Programın devamında Şiir Derneği Sekreteri Adnan Özer moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, konuk şairler; Mevlana İdris, Zeynep Köylü, Oya Uysal ve Ömer Erdem kendi şiirlerini okuyarak, Mustafa Miyasoğlu ve Sedat Umran ile ilgili anektodlar aktardı.

“Sedat Umran’a sahip çıkılmadı”
Darülaceze sakinlerinin de şiirler seslendirdiği programda, Darülaceze’de yaşamını yitiren Türk Şiiri’nin büyük ismi Sedat Umran’a sahip çıkılmadığını dile getiren Hüseyin Köroğlu, “O, hayatın tüm safhalarına şiirin ışığını yansıtan tanıdığım ender insanlardan biridir. Yerebatan şiir akşamlarında beraber olduk. Onun şiirlerini okumak bana nasip oldu. Ancak değeri bilinmedi, ona sahip çıkılmadı” dedi.
Yorum Yazın