TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Sındırgı'da sofralarda kış hazırlığı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, yaz mevsiminin sıcaklığı kış sofralarına taşınıyor.
Sındırgı'da sofralarda kış hazırlığı
Fatma Güler - BALIKESİR / İHA - Yaylabayır Mahallesi sakinleri, mısır unu yapabilmek için imece usulüyle mısır tanelerini ayıklayarak kışa hazırlanıyor.

Geçmişten günümüze kadar kış aylarında sofralarında mısır ekmeğinin eksik olmadığını ifade eden mahalle sakinleri, teknoloji karşısında su değirmenlerinin yok olmasına rağmen evlerdeki el değirmenleriyle mısır unu öğüttüklerini söyledi.

Sındırgı’ya 35 kilometre uzaklıkta bulunan Yaylabayır'da vatandaşlar atalarından öğrendikleri mısır ekmeğini yapabilmek için mısır tanelerini imece usulü ile ayıklayarak, el değirmenleriyle un haline getiriyor. Vatandaşlar, yaptıkları mısır ekmeğini sofralarından eksik etmiyor.

Yaylabayır Muhtarı Halit Erdoğan, "Mısırı bahçede yetiştirdikten sonra toplayıp kuruturduk. Mısırın tanelerini ayıkladıktan sonra değirmene götürüp öğütürdük. Ekmek yaparken en az beş tane mısır ekmeği yapılırdı. Mısır ekmeği ağızda dağılırdı. Su değirmeninde öğütülürdü, ama şimdi su değirmenleri kalmadığı için mısır ekmeği yapmak isteyen evlerde bulunan el değirmenleri ile mısır unu elde ediyor” diye konuştu.
Yorum Yazın