TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Şırnak ilimizde tablet bağışıyla uzaktan eğitime destek kampanyası başlatıldı

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Şırnak İl genelinde, Uzaktan Eğitime Destek Kampanyasının startını verdi.
Şırnak ilimizde tablet bağışıyla uzaktan eğitime destek kampanyası başlatıldı
Mehmet Aslan/Diyarbakır - İlimiz Cumhuriyet meydanındaki şehir terasında düzenlenen etkinliğe Vali Pehlivan’ın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur, Cizre Kaymakamı Sinan Davutoğlu, İdil Kaymakamı Refik Özsoy, Silopi Kaymakamı Can Kazım Kuruca, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, İl Müftüsü Ramazan Tolan, STK temsilcileri, iş adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Okullarından uzak kalan öğrencilerimize destek olarak uzaktan eğitim alabilmelerini sağlamak için Valimiz Ali Hamza Pehlivan’ın himayelerinde “Bir tabletle eğitime vereceğiniz destek, Şırnaklı öğrencilere iyi Gelecek” sloganıyla kampanya başlatıldı. Kampanya tanıtımlarının ardından Kamu kurum ve kuruluşlarının, STK temsilcilerinin, hayırsever iş insanlarının ve vatandaşların destekleriyle öğrencilerin eğitimine destek olmak maksadıyla tablet bağışı gerçekleştirildi. Kampanyanın tanıtım etkinliğinde başlangıç olarak iki bin tablet bağışına ulaşıldı.

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan:

“Öncelikle etkinliği gerçekleştirdiğimiz şehir terasımızın vatandaşlarımıza, Şırnaklı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere Şırnak Belediye Başkanımız ve şahsında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Böyle güzel bir mekanda böylesi anlamlı bir kampanyayı başlatmış oluyoruz. Bugün itibariyle köylerimiz de dahil olmak üzere İlimizde 101 bin öğrencimizi, Allah’a şükür, okullarıyla buluşturduk. Pandemi şartlarına uygun bir planlama yapıldı. Buna göre okullarımız sınıfları, okulun ortak kullanım alanlarını düzenleyip hazırladılar. Öncesinde birinci sınıflarımız ve anasınıfları başlamıştı, bugün de 2-3 ve 4. Sınıflar ile 8 ve 12 sınıflar, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararımıza istinaden de köylerimizde de 5-6-7. sınıflar eğitim öğretime okullarında başladı. Kendilerine ve ailelerine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Öğrenciler gerçekten okullarını çok özlemişti. Okullar ve Öğretmenler de öğrencilerini çok özlemişti.

Şırnak il genelinde hali hazırda 53 bin öğrencimiz okula gidemeyecek durumda ve muhtemelen bu durum bir süre daha devam edecek. Bize düşen okula gidemeyen öğrencilerimizin de yanında olmaktır. Okullar pandemi dolayısıyla kapandığında, hemen akabinde, dünyada belki de en hızlı organize olan ülkelerden biri olarak uzaktan eğitimler başlatılmıştı. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığı’mız koordinesinde uzaktan eğitimden faydalandılar, faydalanmaya devam ediyorlar. Ancak imkanları yetersiz olan öğrencilerimiz, ailelerimiz var. Biz bugün başlatacağımız kampanyayla bir nebze olsun ailelerin ve öğrencilerimizin ihtiyaçlarını gidermiş olacağız. Bir tabletle onların uzaktan eğitime erişebilmelerini sağlamış olacağız. Ben bu etkinliğimiz vesilesiyle tablet almak suretiyle eğitime destek kampanyamızın startını veriyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bundan önceki kampanyalarımızda olduğu gibi bu kampanyamızda da Şırnaklı hemşehrilerimizin üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Az veya çok, imkanı olan herkesi, hediye edilecek tableti elllerine aldıklarında çocuklarımızın yüzündeki belirecek olan mutlu tebessümü tahayyül ederek bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Eğitimin en temel konu olduğu bilinciyle, hangi konu olursa olsun eğitim boyutunu da ele almak suretiyle yolumuza devam etmek istiyoruz. O yüzden ‘Eğitim Öğretimde de Şırnak Başaracağım Diyor’ dedik. İnşallah da başarıyor,başaracak. Daha güzel başarı seviyelerini hep birlikte yakalayacağız. Bugün burada çocuklarımız için önemli bir adım atıyoruz. İnşallah belli bir bağış sayısına ulaşırız. Valiliğimiz adına 100 tablet ile kampanyayı başlatıyorum. Hayırlı olsun.” diyerek kampanyaya gereken alakanın gösterilmesi dileğiyle konuşmasını tamamladı.

Kampanyaya Belediye adına 100 tablet bağışı ile katıldığını ifade eden Başkan Yarka, ihtiyacı olan öğrencilerimizi tabletle buluşturacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. Kampanyayı destekleyen herkese teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Şener ise:

“Uzaktan Eğitime Destek Kampanyamızın tanıtım toplantısına hoş geldiniz. Bugün itibariyle 8. Sınıflarımız, 12. Sınıflarımız ve Lise Hazırlık sınıflarımız ile geçtiğimiz hafta başlayan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünde ve Özel Eğitim Genel Müdürlüğündeki Mesleki Teknik Okullarında okullarımızın uygulamalı alan derslerinde hibrit modeliyle yüz yüze eğitime geçilmiştir. Öncelikle hepimize hayırlı olmasını diliyor, yeni eğitim öğretim yılımızın sağlıkla devam etmesini temenni ediyorum. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla köylerimiz ve beldelerimizde de ortaokullarımız ile eğitime devam edeceğiz. 14 bin 734 öğrencimiz köy ortaokullarında eğitime başlamıştır. 159 bin 419 öğrencimizin bugün itibariyle 101 bin 720’si bir şekilde okul ortamında eğitimle buluşmaktadır. Bunların 86 bin 896 tanesi yüz yüze eğitim gerçekleştirmekte, diğerleri hibrit uygulamasıyla eğitime devam etmektedir. Bildiğiniz üzere hibrit modelinin dışında kalan günlerde, alınan dersler henüz yüz yüze geçmemiş kademelerdeki öğrencilerimiz uzaktan eğitime devam etmektedir. Bu şekilde devam eden öğrencilerimizin uzaktan eğitime erişimlerini kolaylaştırmak adına İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olarak İlimiz ve İlçelerimiz dahil 25 adet EBA destek noktası okullarımız bünyesinde kurduk. Bakanlığımızın desteğiyle de okullarımızda kullanılmak üzere 7adet superbox sınırsız internet modemi temin edildi. İlimiz genelinde okullarda yaptığımız araştırmalara göre elde ettiğimiz veriler sonucu 50 bin 146 öğrencimiz uzaktan eğitime erişememektedir. Bu sebeple siz Sayın Valimizin desteğiyle başlatılmış olan bu uzaktan eğitime destek kampanyası Şırnaklı öğrencilerimize iyi gelecek. Sizlere öncülüğünüz, katılımınız ve katkılarınız için teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.
Yorum Yazın