TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

SİSKİ Müdürlüğünden kış hazırlığı

Siirt Belediyesi bünyesindeki SİSKİ Müdürlüğü, kış aylarında olası su taşkınlarının önüne geçmek için çalışma temposunu arttırdı.
SİSKİ Müdürlüğünden kış hazırlığı
Siirt Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü il genelinde alt yapı çalışması yürütmenin yanı sıra hat temizliği, kanalizasyon baca temizliği ve menfez yapımı gibi bakım-onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şehir merkezinde bakım-onarım faaliyetlerine devam ederek yapılan rutin faaliyetlerin yanı sıra kış mevsiminin yaklaşması nedeniyle temposunu artıran ve yoğun yağışlarda sorun yaşanmaması için çalışan SİSKİ ekipleri, gece ve gündüz şeklinde vardiyalı hizmetlerine devam ediyor.

Araç yoğunluğunun fazla olduğu bulvar ve caddelerde çalışmalarını gece düzenleyen ekipler menfez ve rögar temizliğini titiz bir şekilde gerçekleştiriyor.

Siski Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ekiplerimiz yağmur suyu hatları ve ızgara temizliği çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bu anlamda kış mevsimi başlamadan önlemimizi almış oluyoruz. Amacımız yağmur suyu hatlarında ve ızgaralarındaki tıkanıklıklardan meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek.” denildi.
Yağmur suyu hatlarının ve ızgaralarının tıkanmaması noktasında vatandaşlara da görev düştüğünü belirten SİSKİ müdürlüğü, vatandaşların yağmur suyu ızgaralarına çöp atmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Izgaraların yakınına çöp ve diğer malzemelerin bırakılmasının da yağışlarla birlikte ızgaraların tekrar tıkanmasına neden olacağını belirtildi.

Siski Müdürlüğü ekipleri bakım çalışmalarının yanı sıra kanalizasyon hattı döşemeleri, evsel bağlantılar ve su arızalarına da anında müdahale ederek vatandaşların mağduriyetlerini engellemiş oluyor.

Yorum Yazın