TİC Holding Header
  • USD 32.382
  • EUR 34.98
  • Altın 2323.637
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Sivas’ta CHP il teşkilatından alternatif kutlama

Sivas’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle CHP İl Başkanlığı, alternatif kutlama programı düzenledi.
Sivas’ta CHP il teşkilatından alternatif kutlama

Mevlana miting alanında toplanan parti teşkilatı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nı Türk bayraklarıyla yürüyüş düzenleyerek ayrı kutladı. Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Atatürk anıtına çelenk sunan partililer saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu. Buradan kent meydanına geçen partililer basın açıklaması yaptı.

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir kent meydanında yaptığı açıklamada, “94 yıl önce Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık meşalesine yakmıştı. Arkasında uluslar arası emperyalizme karşı verilen mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hep birlikte kurmuştu. Aslında bugün bizim Atatürk’ü anma değil, Atatürk’ü anlamaya ihtiyacımız var” dedi.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ise, “Milli bayramlar ulus devletin teminatıdır. Bizleri bir arada tutan, et ile tırnak yapan bu günlerdir. Bu bayramlar AKP iktidarına kadar Hakkari’de, Edirne’de aynı coşku ve katılım ile kutlanırdı. İktidar ulus devleti yok etmek için milli bayramları gözden çıkarmış ve içini boşaltmıştır” dedi.

Konuşmaların ardından grup savaşa 'hayır' demek için imza kampanyası başlattı.

Yorum Yazın