TİC Holding Header
  • USD 32.377
  • EUR 34.98
  • Altın 2324.358
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

SMMMO'dan ziyaretler

Kastamonu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Yaşar Özdemir, beraberindeki heyetle 'Muhasebe Haftası' vesilesiyle bazı ziyaretlerde bulundu.
SMMMO'dan ziyaretler
Kastamonu / İrfan Salcı - Başkan Özdemir ve beraberindeki heyet, bugün ilk olarak Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) hizmet binasını ziyaret etti. KGC Başkanı Erkan Yılmaz ile mesleki konular üzerine sohbet eden Başkan Yaşar Özdemir, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin üreten, çalışan, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalıştığını hatırlattı.

Pandemi süreci boyunca çalışmalarına hiç ara vermeden devam eden, kendi sağlığını hiçe sayarak yapması ve yetiştirmesi gereken işler için ofisini kapatamayan, ülke ekonomisinin çarklarının dönmesi için gece gündüz çalışan bir kesim olduklarını kaydeden Özdemir: “Meslek sorunlarımız her geçen gün artmaktadır. Meslek mensuplarımızın ve meslek emekçilerimizin çalışma mesai saatleri sürekli yükselmektedir. Gelişen teknoloji ve değişen düzenlerle birlikte meslek mensuplarımızın üzerine her geçen gün daha fazla yükler yüklemektedir. Angarya diye tabir ettiğimiz işler her geçen dün artırılmakta ve meslek mensuplarımız bu yapılan işlerle ilgili ekstra bir ücret talep edilmeyen yapmaya zorlanmaktadır. Neredeyse her çıkan kanun meslek mensuplarımızın emekleri ve gayretleri ile birlikte devlet ile millet arasında iletişim ağına eklenmektedir. Akşam vakti sokağa çıktığınızda ışığı yanan bir ofis varsa o ışık meslektaşımıza aittir. Yolda bilgisayarı sırtında yorgun argın çalışmasına evden devam etmek üzere yürüyen 10 kişiden 7 si mutlaka meslektaşımızdır. Meslek mensuplarının tek istediği seslerinin duyulmasıdır. Ortak aklın kullanılmasıdır. Hedefine ulaşmayan hiç bir işe yaramayan kanun, yönetmelik, tebliğ ve benzeri ne varsa bunların kaldırılıp yerlerine uygulanabilir ve sürdürülebilir kanunların yapılmasıdır. Kanunların sadeleştirilmiş şekilde uygulanmasıdır. Uygulaması mümkün olmayan kanunların çıkartılmamasıdır. Kısacası meslektaşımızın isteği esnafımız ve tacirimiz ile aynı olarak daha sürdürülebilir bir ekonomik yapının oluşturulmasıdır. Bu konuda yetkili mercilerle sürekli olarak görüşmelerimiz devam etmektedir ve edecektir. İdarenin bizlerin ve vergi mükelleflerinin seslerini duyacağına inancımız tamdır” dedi.



KGC Başkanı Erkan Yılmaz’da Başkan Özdemir ve heyetine nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, Muhasebe Haftası’nı kutladı.

Kastamonu SMMMO Başkanı Yaşar Özdemir ve ekibi, daha sonra İl Defterdarı İhsan Mintaş ve Vergi Dairesi Müdürü Murat Saydam’ı ziyaret etti.

Pandemi koşulları nedeniyle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda program kısıtlı gerçekleşti.
Yorum Yazın