TİC Holding Header
  • USD 32.331
  • EUR 35.078
  • Altın 2310.775
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Şoförler 4 saatte sigarayı bırakacak

Türkiye'de örnek bir projeye imza atan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, 'Sigara içmeyi bırakalım, filtrelerimiz temizlensin' sloganıyla şoförlere yönelik sigara bıraktırma kampanyası başlattı.
Şoförler 4 saatte sigarayı bırakacak
Bursa'daki şoförler 4 saatte sigarayı bırakabilecek.

Psikolog Yalçın Kireççi ile birlikte tiryaki şoförlere 4 saatlik seansın ardından sigarayı bırakma garantisi veren Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Topçu, şehir genelindeki bin 400 taksi ve dolmuş esnafına yönelik örnek bir projeye imza attıklarını söyledi. Topçu, "Şoförlere yönelik sosyal projelerimize devam ediyoruz. Herkesin bırakmak istediği, ama bir türlü bırakamadığı sigara için 'Sigara içmeyi bırakalım, filtrelerimiz temizlensin" sloganıyla sağlıklı bir iş yapmak istedik. Kendim de 3 sene önceye kadar sigara içiyordum, hamdolsun bıraktım. Eylül ayının 18'inde gerekli çalışmalarla başlayacağız. Proje, şoförlerimizin hem sağlığına, hem ceplerine katkı sağlayacak" dedi.

Sigaranın madde bağımlılığı değil, yanlızca bir alışkanlık olduğuna dikkat çeken Psikolog Yalçın Kireççi ise, ‘Bipson’ yöntemiyle taksi ve dolmuş sürücülerinin 4 saat süren seansın sonunda sigarayı bırakmasının mümkün olduğunu söyledi. Kireççi, "Şoför esnafımız yalnızca 4 saatlik bir seansla sigarayı bırakabilir. Önemli olan sigarayı zihinde bitirebilmek. Niyet ettikten sonra ister 40 yıldır sigara içsin, ister günde 4 paket sigara içsin fark etmez. 20 kişilik gruplar halinde 1 seanslık bir çalışma ile bunun üstesinden gelmeye çalışacağız" diye konuştu.

Daha önce araç kullanırken bile sigara içtiğini belirten şoförler ise, yasakla beraber artık sadece durdukları zaman sigara içtikleri belirterek, "Çok güzel bir proje; inşallah faydalı olur da igaradan kurtuluruz" diye temennide bulundu.
Yorum Yazın