TİC Holding Header
  • USD 32.428
  • EUR 35.064
  • Altın 2326.442
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Somalı annelere yılın annesi ödülü

'Soma 301'adlı filmin gala töreninde, Soma’daki maden faciasında eşini daha sonra da hastalık nedeniyle çocuğunu kaybeden Zemine Baygül ile madendeki faciada hem eşini hem de oğlunu kaybeden Meliha Avkaş, Beşiktaş Belediyesi tarafından yılın annesi seçildi.
Somalı annelere yılın annesi ödülü
İSTANBUL / İHA - Soma’daki maden faciasının yıl dönümünde Somalı şehitlerin anısına yapılan ‘Soma 301’ adlı filmin galası yapıldı. Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde yapılan film galasına, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yanı sıra çok sayıda Somalı şehit yakını ve vatandaş katıldı. Gecede Soma şehitler için yapılan müzik dinletisi duygulu anlar yaşattı.

Kürsüde kafasında baretle bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, meydana gelen iş kazalarının sistemden kaynaklandığını ifade ederek, “Aslında o günahları hep beraber taşıyoruz. Bu nedenle birazcık o günahları hafifletmek geleceğe dair bir güzel dokunuşu, geçmişten ders alarak geleceği bu dersleri aktaracak bir küçük dokunuşu, sanatın eliyle üstün dokunuşlarıyla, sinema sanatçılarımızla sinemamızla birlikte bu dokunuşu gerçekleştireceğiz” dedi.

“İŞ KAZALARININ AZALMASI İÇİN MÜCADELE ETTİM”
Kendisinin de bir iş hukuku avukatı olduğunu belirte Başkan Hazinedar, “İş hukuku çok geniş bir alan. Kendi içinde de çok derin, çok geniş, farkı disiplinleri içeren bir hukuk alanı. Ben aynı zaman ben onun içinde farklı bir uzmanlık gerektiren bir iş kazası avukatıyım. Bugüne kadar hep işçi avukatlığı yaptım. Ben ekmeğimi iş kazalarından kazandım o iş kazalarının azalması için mücadele ettim. Gerçekten de tarif edilmez bir iş cinayetiydi Soma. Aslında madende gerçekleşen o büyük kazalardan cinayetlerden gerçekleşenlerden bir tanesidir Soma, tarihimizde çok var Soma kazaları” şeklinde konuştu.

SOMALI ANNELERE ‘YILIN ANNESİ’ ÖDÜLÜ
Başkan Hazinedar konuşmasının ardından, Anneler gününe atıfta bulunarak, Beşiktaş Belediyesi olarak seçtikleri ‘Yılın Annesi Ödülünü’ madende eşini kaybeden Zemine Baygül ve yine faciada eşini ve oğlunu kaybeden Meliha Avkaş’a kendi elleriyle takdim etti.
Yorum Yazın