TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Sosyal Güvenlik müfettişlerinden taciz haberine tepki

Sosyal Güvenlik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yıldırım, çeşitli basın kuruluşlarında 'SGK başmüfettişi denetim sırasında sözlü taciz etti' başlıklı haberde yer alan ve Başmüfettiş olduğu iddia edilen A.D. isimli kişinin Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile hiçbir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.
Sosyal Güvenlik müfettişlerinden taciz haberine tepki
ANKARA / İHA - Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, çeşitli basın kuruluşlarında 25 Eylül 2014 tarihinde yayınlanan "SGK başmüfettişi denetim sırasında sözlü taciz etti" başlıklı haberde yer alan ve Başmüfettiş olduğu iddia edilen A.D. isimli şahsın Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı ile hiçbir ilgisi bulunmadığını kaydetti.

Yıldırım şunları dedi:
“Haberin videosunda tacize uğradığını iddia eden şahıs, Bursa ilinden Bilecik’e gelen ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan bir müfettiş tarafından tacize uğradığını belirtmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde örgütlenmiş olup, Bursa ilinde ‘Bölge Müdürlüğü’ veya ‘Grup Başkanlığı’ adı altında yapılanması yoktur. Dolayısıyla Bursa ilinden hiçbir şekilde görevlendirme yapılmamaktadır. Bilecik
ilinde geçici süreyle görev yapacak müfettişler Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı’nca (Ankara) belirlenmekte olup, haberde belirtilen dönemde A.D. isminde hiçbir başmüfettiş/müfettiş bu ilde görevlendirilmemiştir.”

Konunun kamuoyuna yansıması neticesinde yapılan araştırmalarda adı geçen başmüfettişin başka bir Teftiş Kurulu’nda görev yaptığının anlaşıldığını vurgulayan Yıldırım şunları kaydetti:
“Türkiye’nin 81 ilinde son derece zor şartlarda ailesinden bile taviz vermeyi göze alarak çalışan, görev ahlakı son derece yüksek olan çalışma arkadaşlarımızın hiçbir şekilde müfettişlerimizle ilgisi olmayan böyle bir habere konu olmaları camiamızda derin bir üzüntüye neden olmuştur.”
Yorum Yazın