• Genel

STK'lara 'İnsan Ticareti' bilgilendirmesi

30 Temmuz İnsan Ticareti ile Mücadele Günü kapsamında, İnsan Ticareti konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla, Kastamonu İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Göç İdaresi Müdürlüğü toplantı salonunda, insan ticaretiyle mücadele ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
STK'lara  'İnsan Ticareti'  bilgilendirmesi
İrfan Salcı - İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Karaman başkanlığında yapılan toplantıya, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Yavuz Selim Şimşek, Şef Pınar Başbilen, Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi Başkan Yardımcısı Halim Şekercioğlu, Kırkdirekli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Faruk Arslan, Kastamonu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Kadir Horuz, Kastamonu Gıda Bankası Başkanı Harun Kırcı, 10 Aralık Kadın Platformu Derneği Üyesi Şerife Uzunkara, Kimsesiz Çocuklar Yardımlaşma, Yaşatma ve Geliştirme Derneği Başkanı Mihriban Tüfekçi ve Türkiye Yardımseverler Derneği Kastamonu Şubesi Başkanı Ferhan Çelen katılım sağladı.

Toplantıda İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından sivil toplum kuruluşlarına İnsan Ticareti ile ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. İnsan ticareti ile göçmen kaçaklığı arasında ne gibi farklar olduğu katılımcılara anlatılarak cinsel sömürü, işgücü sömürüsü, zorla dilendirme, çocuk askerlik, doku ve organ ticareti vb. alanlarda insan ticaretine konu olması muhtemel kişiler ile karşılaşılması durumunda Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılması gerekenler ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yürütülen süreçler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Kamu – STK işbirliğinin insan ticaretiyle mücadelede büyük önem taşıdığının dile getirildiği toplantıda, sivil toplum kuruluşu yetkililerinin gerek insan ticareti gerekse ülkemizde bulunan yabancılar ile ilgili soruları cevaplandırılarak bilgilendirilme toplantısı sona erdi.
Yorum Yazın