TİC Holding Header
  • USD 32.355
  • EUR 35.537
  • Altın 2325.737
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

STM, Hıgh Tech Port By MÜSİAD'da yabancı heyetleri ağırladı

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi (STM), 9-12 Kasım tarihleri arasında 3’üncüsü düzenlenen High Tech Port by MÜSİAD fuarına katıldı. MİLGEM ve Pakistan Deniz Kuvvetleri için geliştirdiği Denizde İkmal Gemisi projelerinin yanı sıra son günlerde dünya gündeminden düşmeyen Siber Güvenlik konularında STM’nin sunduğu çözümler yabancı heyetler tarafınca büyük ilgiyle izlendi.
STM, Hıgh Tech Port By MÜSİAD'da yabancı heyetleri ağırladı
İHA - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından her iki yılda bir düzenlenen uluslararası savunma sanayii ve iş geliştirme platformu ‘High Tech Port by MÜSİAD’ fuarının 3’üncüsü 9-12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yüksek teknoloji içeren alanlarda Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne danışmanlık, proje yönetimi ve yazılım mühendisliği gibi alanlarda hizmet vermek amacıyla kurulan STM, fuarda 2016 yılı içerisinde büyük ses getiren Pakistan Deniz’de İkmal Tankeri, Milgem ve Siber Güvenlik çözümleri ile katıldı. Bugün; deniz sistemlerinden havacılık çözümlerine, Büyük Veri’den elektronik harbe ve siber güvenliğe kadar pek çok alanda Türkiye’nin öncü danışmanlık şirketi STM, High Tech Port by MÜSİAD’ da Pakistan Deniz Kuvvetleri için geliştirdiği denizde ikmal gemisi, MİLGEM projesi ve Siber Füzyon Merkezi ile büyük ilgi topladı.

Yılmaz: “Verimli görüşmeler gerçekleştirdik”
Türk Savunma Sanayii'nin ne olduğunu, hangi noktaya geldiğini görmek için High Tech Port by MÜSİAD’ın gezilmesi gerektiğini söyleyen SMT Genel Müdürü Davut Yılmaz, dünya geneline bakıldığında Türkiye’nin sahip olduğu dinamizmin başka bir ülkede görülemeyeceğini belirtti. STM’nin kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler ve ileri teknoloji mühendislik ürünleri ile yüksek ölçüde deneyim kazandığını ve faaliyet gösterdiği sektörlerde kendi teknolojisini geliştirdiğini belirten STM Genel Müdürü Yılmaz, “MÜSİAD’ın daha önce Katar’da düzenlediği fuara da katılmıştık ve çok olumlu geri dönüşler almıştık. Bu fuarda da Gürcistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt heyetlerinin planlı stant ziyaretleri oldu. KKTC’den de bir heyet standımızı ziyaret etti.Türk Silahlı Kuvvetleri ve Pakistan Silahlı Kuvvetleri’ne sağlamış olduğumuz hizmetler ve geliştirilen projeler çerçevesinde konuk heyetler ile önemli ve verimli görüşmeler gerçekleştirdik” diye konuştu.

STM siber füzyon merkezi de fuara taşındı
Öte yandan, NATO’nun da gündemine taşıdığı ve son günlerin en önemli güvenlik konularından biri olan Siber Güvenlik konusunda Türkiye’de bir ilk olan siber uzaydaki saldırıları daha gerçekleşmeden haber veren STM Siber Füzyon Merkezi de High Tech Port by MÜSİAD’da konuk heyetler kadar fuar ziyaretçilerinin de dikkatini çekti.

Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan STM, TSK ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na (SSM) sistem mühendisliği, teknik destek, proje yönetimi, teknoloji transferi, lojistik destek hizmetleri görevlerini gerçekleştirmek amacıyla Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK) kararı ile 1991 yılında kuruldu. Teknoloji odaklı danışmanlık ve mühendislik çözümlerinde uluslararası düzeyde rekabet edebilen saygın bir kuruluş olma vizyonuyla hareket eden STM, kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği projeler ile Türkiye ekonomisi ve savunma sanayisine katma değer sağlayan yenilikçi teknoloji, hizmet ve ürünler sunuyor.
Yorum Yazın