TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Süleyman Soylu açıklama yaptı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, yaşanan gelişmeler ile 400 yıl sonra ilk kez dünyanın merkezinin Doğu’ya kaydığını söyledi.
Süleyman Soylu açıklama yaptı
İHA- İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi’nde konuşan Soylu, 400 yıl sonra dünyanın merkezinin Doğu’ya kaydığını belirterek, “Dünyanın merkezi 400 yıl sonra ilk kez batıdan doğuya kaymaktadır. Türkiye’de yüksek bir adım atılıyor. Ama uzun bir zamandan beri olan ve bir şuuru kendi içerisinde bulunduran ve iktidarı ele geçirdiğinde, bu halk ele geçirdiğinde bu toprakları yeniden zenginleştirmek ve bu coğrafyayı yeniden yükseltmek, bu coğrafyayı yeniden bu güne kadar yukarıdan aşağıya bastıranlara; ‘hayır biz varız, inancımız ile varız. Milli kimliğimiz ile varız, birliğimiz ile beraberliğimiz ile kardeşliğimiz ile varız’ Bir kez daha söylüyorum. Türkiye’yi bu coğrafyadan çıkartın bu coğrafya da sulhu, barışı, kardeşliği yakalamak mümkün değildir. Bu şuur bizi ayakta tutmaktadır. Bu şuur bizi yarına; güçlü bir Türkiye, özgür bir Türkiye, zengin bir Türkiye, modern bir Türkiye ve ayakları üzerine basan bir Türkiye yapacaktır.”dedi.

“MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ EN ÖNEMLİ SEÇİMİMİZ”
Türkiye’de dört değişim seçimi yaşandığına dikkat çeken Soylu, önümüzdeki mahalli idareler seçiminin bu dört seçimden çok daha önemli olduğunu söyledi. Soylu, “300 yıl sonra bu topraklardan çıkan sayın başbakanımızın nasıl konuşulacağını güzel bir gönül ile hayal etmeye çalışın. Ne olup bittiğinin farkındayız. Türkiye’de iki türlü seçim var. Birisi sonuç seçimidir diğeri ise değişim seçimidir. Sonuç seçimlerini kazanmak bizim için onurdur. Türkiye’de dört değişim seçimi yapıldı. Bunlardan bir tanesi 14 Mayıs 1957 seçimidir. Bir değişim dönüşüm seçimidir. O dönem Türkiye’de çok önemli adımlar atıldı.

2. Değişim seçimi 6 Kasım 1983’tür. Rahmetli Özal’ın iktidar olduğu. Kenan Evren’in milletin gözüne baka baka ona oy vermeyin demesine rağmen bu milletin gönlünden verdiği oylar ile onu iktidara taşıdığı seçimdir. 3. değişim seçimi bu ikisinin yaptıklarından çok daha fazlasını ortaya koyan hem de sürdürülebilirlikleri açısından çok daha önemli olan 3 Kasım 2022 seçimidir. 4. Dönüşüm seçimi ise 12 Eylül 2010 referandumudur. Oda bu milletin 780 bin kilo metre kare üzerinde artık bende varım dediği seçimin adıdır. Ama bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Önümüzde ki mahalli seçimler bu dört seçimden çok daha önemlidir” dedi.

Bin yıldır Anadolu coğrafyasında ilk kez insanların tam geniş bir istişare ile başkanını seçeceklerini belirten Soylu, “Kıymetli Rizeliler. İstemiyorlar. Birileri acı çekiyorlar. Bin yıldır bu coğrafyada ilk kez bu topraklardaki insanlar tam geniş bir istişareyle devlet başkanını seçecek. Ne Selçuklu'da, ne Osmanlı'da böyle bir şey var. Bütün insanların katılımıyla devlet başkanı seçilecek. Birileri bunu istemiyor. Birileri acı çekiyor, istemiyor. Birileri Haso'nun, Memo'nun evlatlarının hakim olmasını, profesör olmasını, iş adamı, esnaf, büyükelçi olmasını istemiyor, ağırlarına gidiyor. Faizler cebine girmediği için ağırlarına gidiyor. Kendi helikopterimizi, tankımızı, insansız hava aracımızı yapmamızı istemiyorlar. Güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Bugün bunun devam etmesi lazım. Bir Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Kendim için değil, ben bunun için geldim. AK Parti'nin içinde bunun için varım. Cumhurbaşkanlığı seçiminin hayali ile çalışıyorum" dedi.
Yorum Yazın