TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.966
  • Altın 2324.243
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Sultan 2. Abdulhamid Han'a büyük saygısızlık

Çağdaş Sanat Fuarı'nda Contemporary İstanbul sergisinde bikinili kadın heykelinin üzerine yapılan Sultan 2. Abdülhamid Han'ın resmine vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Tepkiler üzerine kaldırılan heykel, tekrar sergideki yerine konuldu.
Sultan 2. Abdulhamid Han'a büyük saygısızlık
İHA - "Contemporary İstanbul" sergisinde sanatsevenlerin ziyaretine açılan Çağdaş Sanat Fuarı'nda Sultan 2. Abdülhamid Han'a büyük saygısızlık yapıldı.

Sergide ziyaretçilerin beğenisine sunulan bikinili kadın heykelinin üzerine Sultan 2. Abdülhamid Han'ın sureti resmedildi. Sergiyi ziyaret ederek bu durumu gören bazı vatandaşlar, bunun saysızlık olduğunu söyleyerek büyük tepki gösterdi. Vatandaşların tepkisi üzerine kaldırılan heykel, Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli'nin girişimiyle tekrar yerine konuldu. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ise, heykelin serginin sonuna kadar yerinde duracağı ifade edildi.

“Bu sanat değil hakaret”
Yetkililerle görüşerek heykelin kaldırılmasını istediğini söyleyen bir vatandaş, “Benim dedemin resmini buraya yapmışlar. Bende geldim dedim ki 'bu resim beni rahatsız ediyor. Burada yetkili arkadaş kim? Bunun değiştirilmesini istiyorum” dedi. Sanat içinde her şeyin kullanılabileceği cevabını alması üzerine, “Bu sanat değil hakaret” diyerek tepkisini gösterdi.

Olayın ardından Contemporary İstanbul sergisi yetkililerince yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen çağdaş sanat fuarına Şili'den katılan Isabel Croxatto Galleria'nın önüne gelen bir grup, sergilenen bir heykele karşı hassasiyetlerini bildirerek kaldırılmasını talep etmiştir. Galerinin sahibi Isabel Croxatto da fuarın kapanış saatine denk gelen bir zamanda gerçekleşen bu talep üzerine heykeli alandan kaldırılmıştır. Ancak olayın duyulmasının ardından galeriye gelen Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, kaldırılan eserin yeniden yerine konulmasını sağlamıştır. Söz konusu heykel fuarının kapanışına kadar yerinde sergilenmeye devam edecektir” denildi.
Yorum Yazın