TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.148
  • Altın 2294.309
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Sur'da yapımı tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor

Tarihi Sur ilçesindeki ihya ve imar çalışmalarında sona gelindi. Çalışmalar kapsamında 57 adet yapıdan 28’i önümüzdeki hafta hak sahiplerine teslim edilecek.
Sur'da yapımı tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor
Bölücü terör örgütünün saldırıları sonucu tahrip olan Sur ilçesinde başlatılan ihya çalışmaları ile hayata geçirilen projeler sonucu yeniden yapılanma ve dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında Savaş, Dabanoğlu, Özdemir, Hasırlı, Cemal Yılmaz, Cevat Paşa mahallelerinde devam eden çalışmalarda Dabanoğlu mahallesinde 40 yapıdan 16, Özdemir mahallesinde 115 yapıdan 77 olmak üzere yapımı tamamlanan toplam 155 yapıdan 93 adedi hak sahiplerine teslim edildi.

Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde 5 etapta yürütülen çalışmalar kapsamında, TOKİ birinci etapta yer alan 47 konut, 8 ticaret ve 2 butik otel yapısından sözleşmesi imzalanan 28 adedin anahtar teslimi, 3 Mayıs 2021 pazartesi günü 10.30 ile 17.00 saatleri arasında Diyarbakır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce Alipaşa mahallesinde gerçekleştirilecek. Diğer etaplardaki çalışmalarda tamamlandıkça hak sahiplerine teslim edilmeye devam edilecek.

Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne ait internet sitesinden bir açıklama yapılarak, hak sahibi vatandaşların ya da vekillerinin anahtar tesliminde yanlarında getirmeleri gereken belgeler ve diğer şartlar hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Ayrıca, program dâhilinde konut teslimi için gelemeyen hak sahipleri için kurumun belirleyeceği başka bir tarihte anahtar tesliminin gerçekleştirileceği belirtildi.

Vali Münir Karaloğlu’da geçtiğimiz günlerde Anadolu Ajansına verdiği bir röportajında, Sur içi bölgesinde anahtar teslim noktasına geldiklerini belirterek yıkılan mahallelerdeki 506 konut ve 122 iş yeri ile 9 motel inşaatının sürdüğünü dile getirmişti.
Yorum Yazın