TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Suriye’ye bir tır dolusu yardım gönderildi

Balıkesir’den Suriye’ye insani yardım gönderilmeye devam ediyor. İHH tarafından 15’ncisi hazırlanan insani yardım TIR’ı bugün dualarla yola çıktı.
Suriye’ye bir tır dolusu yardım gönderildi
İHA - İnsan Hakları ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Balıkesir Şubesi tarafından hazırlanan 15. yardım TIR’ı bugün Balıkesir Zağnos Paşa Camii önünden de vatandaşların yardımlarıyla dolup taştı. Öğle namazı sonrası Zağnos Paşa Camii’nden çıkan vatandaşlar marketten gıda malzemeleri alarak TIR’a doldurdu. Ayrıca bazı vatandaşlar da para yardımı yaptı.

İHH Balıkesir Sorumlusu BİYAR Şube Başkanı Mustafa Memiş, Suriye’deki mazlumlara 15. yardım TIR’ını gönderdiklerini söyledi. Memiş, "Sizlerin katkısıyla, İHH gönüllüleri’nin katkısıyla daha önce Suriye’deki mazlum kardeşlerimize göndermiş olduğumuz yardımların devamı olarak bugün 15. TIR’ımızı Suriye’ye gönderiyoruz. Allah yapmış olduğunuz yardımları en makbul bir şekilde kabul etsin inşallah. Bu yardımlarımıza devam edeceğiz. Çok kısa bir zaman sonra inşallah yine bir TIR daha göndereceğiz" dedi. Balıkesir’deki mültecilere ve yardıma muhtaç ailelere de el uzattıklarını söyleyen İHH Balıkesir Sorumlusu BİYAR Şube Başkanı Mustafa Memiş, "Bize ’Suriye’ye bu kadar yardım gönderdiniz ama Balıkesir’de yardıma muhtaç insanlarımız var, onlara da yardım ediyor musunuz’ şeklinde bazı dilekler bize ulaştı. Sizlerin yardımları olan bu yardımları Suriye’deki kardeşlerimize gönderdiğimiz gibi Balıkesir’de de yardıma muhtaç ailelere gönderiyoruz. Balıkesir’deki mülteci konumundaki misafirlerimize de yardım yapıyoruz" dedi.

İHH Balıkesir temsilcisinin konuşması sonrası Karesi Müftüsü Fahri Sağlık, mazlum ülkeler için dua ederek yardımların Suriye’ye kazasız belasız ulaşmasını temenni etti. İHH’nın yardım TIR’ı dualar sonrası yola çıktı. Kucağında çocuğu ile Suriye’ye gönderilen TIR’daki eşini uğurlamaya gelen bir bayan ise eşine sarılarak uğurladı.
Yorum Yazın