TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Taksim'e birilerinin çıkması gerekiyorsa, engelliler çıkmalıydı

İBB Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan, 10 yıl öncesine kadar engellilerin toplumda hak etmedikleri yerde olduklarını belirterek, Taksim Gezi Parkı protestocularına gönderme yaptı.
Taksim'e birilerinin çıkması gerekiyorsa, engelliler çıkmalıydı

Merdan, “Eğer Taksim’e birilerinin çıkması gerekiyorsa, engelliler çıkmalıydı. Çünkü bu Taksim’i engelliler kullanamadı. Ne parkı kullanabildiler, ne AKM’yi kullanabiliyorlar” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’a 4 tane daha engelli merkezi kazandırdı. Bakırköy, Fatih, Şile ve Ümraniye’de olmak üzere, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak ve topluma adaptasyonunu sağlayacak merkezlerin açılışı Bakırköy Engelliler Merkezi’nde görkemli bir törenle gerçekleşti. İBB Engelliler Müzik Korosu’nun söylediği birbirinden güzel şarkılar, açılışa katılan konuklardan büyük beğeni toplarken, yine engellilerden oluşan Mehter Takımı ise coşkulu marşlarla yürekleri fethetti.

İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk, İBB’nin engellilere yönelik yaptığı hizmetleri anlattı. Açılan merkezlerle ilgili bilgi veren Baştürk, “Engellilik doğuştan gelen bir özür, eksiklik değil. Hepimiz potansiyel engelli olabiliriz” diyerek engellilerin yanında olmak gerektiğini vurguladı.

“Engellileri birlikte aşıyoruz” projesi ile ilgili yürüttükleri çalışmaları anlatan Baştürk, “Amacımız ortaya çıkan engelleri kaldırmak” diye konuştu.

“TAKSİM’E ENGELLİLER ÇIKMALIYDI”
İBB Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan ise 994 yılı öncesine kadar toplumda engellilerin yok sayıldığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan döneminde engellilerin toplumda hak ettiği statüyü kazandığını vurguladı.

Merdan, Türkiye’nin çok geliştiğini belirterek, gençlere bu değişimi görmeleri gerektiğini söyledi. Taksim Gezi Parkı’nı protesto eden gençlere göndermede bulunan Merdan, “Sevgili gençler eğer Taksim’e birilerinin çıkması gerekiyorsa, engelliler çıkmalıydı. Çünkü bu Taksim’i engelliler kullanamadı. Ne parkı kullanabildiler, ne AKM’yi kullanabiliyorlar” dedi. Konuşmaların ardından Şile, Ümraniye ve Fatih’te canlı yayınlarla birlikte merkezlerin açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Yazın