TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Taraftar cinayeti davasında savcı mütalasını açıkladı

Mecidyeköy’de 2 Eylül 2012 tarihindeki Galatasaray-Bursaspor maçını izlemeye giden Uğur Fakıllı’nın bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin davada savcı mütalaasını açıkladı.
Taraftar cinayeti davasında savcı mütalasını açıkladı
Savcı, tutuklu sanık Muhammed Yakup İtmiş’in “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçunu işlediği gerekçesiyle 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Muhammed Yakup İtmiş, yanı sıra tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş ile ölen Uğur Fakılı’nın ailesi hazır bulundu. Duruşmada dinlenilen tanık tanık Bektaş Yıldız, kavganın ne şekilde başladığını ve kimin başlattığını görmediğini ancak vuran kişinin bıçağı yerden değil, arka cebinden çıkardığını belirtti.

Taleplerin alınmasının ardından duruşmada söz alan Cumhuriyer Savcısı Nazmi Yelkenci mütalaasını açıkladı. Galatasaray - Bursaspor maçının görüleceği gün maktul Uğur Fakıllı’nın olay günü arkadaşlarıyla buluşarak Mecidiyeköy’e geldiklerini mütalaasında belirten Savcı Yelkenci “ Maktülün Mecidyeköy’de sanıklarla karşılaştıkları ve Şişli Metro İstasyonu’na doğru marşlar söyleyerek yürüdüklerini anlattı.

Bu sırada üzerinde Real Madrid takımının forması bulunan sanıklardan Muhammed Yakup İtmiş’i forma renginden dolayı Fenerbahçeli zanneden maktül Uğur Fakıllı’nın, sanığa “Pis Fenerbahçeli” demesi üzerine tartışma çıktığı anlatılan mütalaada olay şöyle anlatıldı “Tartışma esnasında maktul Uğur Fakıllı cebinden çıkardığı bıçakla Murat Çelikbaş’ın üzerine yürüdü. Bunun üzerine Muhammed Yakup İtmiş de üzerinde bulunan bıçakla Fakıllı’ya saldırdı. Savcı, sanık Muhammed Yakup İtmiş’in “haksız tahrik altında kasten insan öldürme” suçunu işlediğini ifade ederek 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mütalaada tutuksuz sanıklar Uğur Yavuz ve Murat Çelikbaş’ın ise kasten insan öldürme suçuna yardım etme iradesiyle hareket ettiklerine ilişkin delil yetersizliğinden beraatlarına karar verilmesi istendi.

Mahkeme tarafların mütalaaya karşın diyeceklerini hazırlamaları için duruşmayı erteledi. Mahkeme tututklu sanık Muhammed Yakup İtmiş’in tahliye talebi ile müştekilerin tuutksuz sanıkların tutuklanması yönünündeki talepleri de reddetti.

Duruşmanın ardından adliye önünde basın mensupların açıklama yapan baba İsmail Fakılı Baba İsmail Fakılı, "Sanık, ’Benim üzerimde Real Madrid forması vardı. Üzerindeki armayı Fenerbahçe arması zannetti’ diyor. Oysa iki armanın birbiriyle alakası yok. Fenerbahçe kulübü alınmasın. Bu caniler Galatasaray taraftarıdır. Fakat o gün bizim çocuğumuzla giden gruba dahil değildirler." ifadesini kullandı.

Çocuğunun sporla çok alakadar olduğunu ifade eden Fakılı “Gecmişe dayalı hiçbir adli, kanuna dayalı hiçbir kaydı yoktur. Öbür tarafa dönüp bakıyorsunuz. Her üçünün de ayrı ayrı, birinin ev ve iş yerinden hırsızlık, birisinin uyuşturucu, silah. Bunlar çetedir. Niye hala bunlara çete denilemedi. Sözde ’Yerden bıçak buldum’ diyor. Ama bugün gelen tanık, ’Direk cebinden çıkardı ve vurdu diyor’ şeklinde konuştu.
 
Yorum Yazın