TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Tarihi çeşmeden 10 yıl sonra su aktı

Gaziantep’in Araban ilçesinde, 10 yıldır kuruyan iki oluklu tarihi çeşmeden bu yılki yağışlar nedeniyle su akmaya başladı.
Tarihi çeşmeden 10 yıl sonra su aktı
İHA - Bölgede yaşanan kuraklık ve yağışların azlığı nedeniyle 10 yıl önce kuruyan ve sadece yağış olduğu kış mevsimlerinde çok kısa bir süre su akan çeşme, bu yılki yoğun yağışlar sayesinde oluk oluk su akıtmaya başladı.
Araban’da yaklaşık 2 aydır yoğun bir şekilde yağan yağmur 10 yıldır su akıtmayan tarihi çeşmeden oluk oluk su akmasına neden oldu. Kurumuş olan çeşmeden su aktığını gören vatandaşlar ise bu durumdan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
Ne zaman ve kim tarafından yapıldığını bilinmeyen çeşme üzerinde bulunan bir levhada 1240 yılında bakımın yapılarak restore edildiği belirtiliyor. Beydili kırsal mahallesinde yaşayan vatandaşlar, bu yılki yoğun sağanak yağışların bölgeye bereket getirdiğini söyleyerek yıllardır akmayan tarihi çeşmenin akmasına da çok sevindiklerini dile getirdi. Çeşmenin yazın da akmasını umut ettiklerini söyleyen mahalleli, bu yıl bölgede Antep Fıstığı, üzüm bağları, hububat, meyve ve bakliyat hasat döneminde bereketli bir yıl olacağına inandıklarını söyledi.
Yorum Yazın