TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.129
  • Altın 2306.832
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

The Beatles 45 yıl sonra yeniden sahneye çıkacak

Batılıların Türklerin Leonardo'su dediği dünyaca ünlü heykeltıraş Adil Çelik, müzik grubu The Beatles’ın insansı android robotlarını yaparak Avrupa’da sahne alacaklarını söyledi.
The Beatles 45 yıl sonra yeniden sahneye çıkacak
SAMSUN / İHA - Adil Çelik, dünyanın ilk insansı android robot çalışmalarına 25 yıl önce başladı. İlk deneyimlerine Walt Disney’de çalıştığı dönemlerde başlayan ve 20 yıl önce Atatürk’ün insansı android robotunu yaparak android robot çalışmalarına başlayan Çelik, şimdi de ünlü müzik grubu The Beatles’ın insansı android robotlarını yapıyor. Amasya Şehzadeler Müzesi’ne padişah heykelleri, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını simgeleyen Bandırma Vapuru (Atatürk ve silah arkadaşları) projesi, Amazon köyü projesindeki Amazon kadın heykelleri gibi birçok önemli çalışmaya imza atan Adil Çelik’in son olarak yaptığı Neşet Ertaş’ın saz çalıp türkü söyleyen insansı android robotu Kırşehir’de ‘Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi’nde yerini aldı. Çelik, ayrıca dünyada heykel ve gerçekçi insan robotunu aynı anda tek başına yapan ilk sanatçı olarak biliniyor.

“DÜNYADA BİR İLK OLACAK”
The Beatles müzik grubu projesinin uzun süre önce gelen bir teklif olduğunu söyleyen Adil Çelik, “Bu teklifi değerlendirmeye almıştık. Diğer projelerimizle ilgili Türkiye’de de bir takım projelerimiz vardı. Bir takım farklı projelerin çıkması sebebiyle bu projeyi biz yaklaşık 6-7 yıl ertelemiştik. Şimdi tekrar yurt dışından gelen bu projeyi değerlendirmeye aldık. Çalışmalarımıza başladık, devam ediyor. Dünyada bir ilk olacak. Alt yapılarımız hazır, bir aksilik çıkmadığı takdirde önümüzdeki yıl hayata geçecek. Yüzde 100 insan görünümünde olacak, hareketleri doğal olacak. Robot gibi olmayacak, normal ağız hareketleri, mimikler göz hareketleri, akortlar, yani basılan notalar doğru bir şekilde basılacak. Olabildiğince en iyisini yapmaya çalışacağız. Hep beraber göreceğiz. 1970’lerde dağılan bu efsane grup Avrupa’nın önemli bir sahnesinde bir araya gelecek ve 7 tane şarkı söyleyecekler. Sıkı bir The Beatles hayranıyım. John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison olsun İngiltere için Liverpol için büyük bir reklam olmuştur çıkış noktalarında. Yani sanatın gücü buradan geliyor. Bir grup çıkıyor, 1970 yılına kadar dünyada adeta kitleleri etkisi altına alıyor. Aradan geçmiş 45 yıl. Yaşayan iki tane ferdi kaldı. Liverpol bir The Beatles kentidir. Liverpol bir futbol kenti olduğu kadar The Beatles kentiyle de ünlenmiştir” dedi.

“SIRADA ELVIS PRESLEY VAR”
Birçok dünya starı için proje aşamasında çalışmaları olduğunu söyleyen Çelik, “The Beatles benim olmazsa olmazlarımdan biri değil. Bu çalışmayı bitirdikten sonra Elvis Presley ile ilgili bir çalışma da var, sadece The Beatles değil. Elvis Presley çalışması, The Beatles projesi bittikten sonra çıkacak bir çalışma. Daha geriden geliyor” diye konuştu.
Yorum Yazın