TİC Holding Header
  • USD 32.372
  • EUR 34.967
  • Altın 2323.91
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

TKGM ve DASK arasında işbirliği protokolü

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ve Doğa Afet Sigortaları Kurumu(DASK) arasında ‘Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ imzalandı.
TKGM ve DASK arasında işbirliği protokolü
İHA - Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen protokolde imzaları Tapu Kadastro Genel Müdürü Gökhan Kanal ve Doğal Afet Kurumu Başkanı Murat Kayacı attı.

TKGM ve DASK arasında imzalanan işbirliği protokolüyle afet sonrası meydana gelen hasarlı alanların 24 saat içerisinde hava görüntülerinin alınması, dijital ortofoto haritalarının üretilmesi ve DASK’a teslim edilmesi ile DASK’ın TKGM’den gelecek bilgi ve verileri hasar tespit çalışmalarında kullanılması amaçlanıyor.

“Bürokrasi gerekmiyor”
İmzalanan anlaşmayla birlikte olası bir afet anında dijital ortamda DASK’dan taleple gelmesi durumda bürokrasi gerektirmeyen bir işlemle 24 saat içinde afet sonrası bölgenin son halinin görüntülerinin verilebileceğini belirten Gökhan Kanal, bu çalışmanın sadece DASK’a değil, devletin ilgili birimlerine de hizmet edeceği için güzel bir çalışma olduğunu söyledi.

“DASK’ın daha önemli yerlere gelmesini sağlayacak”
Afetten dolayı meydana gelen hasarların hızlı bir şekilde tespit edilmesinin oldukça önemli olduğunu vurgulayan DASK Başkanı Murat Kayacı ise, imzalanan protokolle birlikte hasarlı alanların havadan yapılacak çekimler vasıtasıyla elde edecekleri verileri DASK bünyesinde yürütülen Afet Risk Yönetim Projesi’nin önemli bir bileşenleri olan finansal analiz, finansal algılama ve tahmin bilgisi sağlayacağını aktardı.

İmzaların atılmasının ardından TKGM Gökhan Kanal, DASK Başkanı Murat Kayacı’ya üzerinde Osmanlı tuğrası buluna bir tablo hediye etti.
Yorum Yazın