TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

TOBB dünya turizminde yeniden söz sahibi

Dünya Turizm Örgütü Bağlı Üyeler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na TOBB’u temsilen TOBB Turizm Meclisi ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık seçildi.
TOBB dünya turizminde yeniden söz sahibi
Fatma Güler - ANKARA / İHA - TOBB, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Genel Kurulu kapsamında gerçekleştirilen seçimlerde, yaklaşık 500 üyeden oluşan bağlı üyelerin ve UNWTO’nun büyük desteğini aldı.

Mart 2012’den beri sürdürmekte olduğu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine üst üste üçüncü defa seçilen TOBB’u, önümüzdeki iki yıl boyunca bu görevde Osman Ayık temsil edecek.

AYIK’TAN TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Dünya turizmine yön veren aktörlerle birlikte en üst seviyede TOBB’u temsilen görev alacak olan Osman Ayık, seçim sonrası yaptığı değerlendirmede bu göreve seçilmekten gurur duyduğunu ifade etti. Çalışmalarına verdiği destekten ötürü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden Ayık, Türkiye’nin ağırladığı turist sayısı ile dünyanın en önemli turizm ülkeleri içinde yer aldığına dikkat çekti.
Önümüzdeki UNWTO 22. Genel Kurulu’nun Çin’de yapılacağının bilgisini de veren Osman Ayık, “TOBB’un ve Türkiye’nin 3. kez UNWTO Yönetim Kurulu’nda yer alacak olması ülkemiz adına son derece önemli bir adımdır. Türkiye turizm sektöründe 20 - 25 yıllık süreç içerisinde çok önemli hamlelere imza atmıştır. Bu açıdan Türkiye’nin sektörde söz sahibi olmasını çok önemsiyoruz” dedi.

UNWTO Yönetim Kurulu'nda Türkiye'nin yanı sıra; Rusya, Jamaika, Uruguay, İspanya, ABD, İngiltere, Hollanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Namibya, Kolombiya, Arjantin, Malezya, Hindistan, Azerbaycan ve Mısır’dan kuruluşlar yer alacak.
Yorum Yazın