TİC Holding Header
  • USD 32.374
  • EUR 35.018
  • Altın 2324.261
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Tokalaşmak için uzun kuyruklar oluştudular

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 6 kişinin yaralandığı kavganın ardından 2 aile arasında başlayan husumet, düzenlenen barış yemeği ile sonlandırıldı.
Tokalaşmak için uzun kuyruklar oluştudular
İHA - Çat Öahallesinde yaşayan Özyıkılmaz ve Kayaş aile bireyleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma silah, taş ve sopaların kullanılması ile kavgaya dönüşmüş, 3’ü silahla, 3’ü ise taş ve sopalarla olmak üzere 6 kişi yaralanmıştı.

Bucak ailesi liderlerinden Ahmet Ersin Bucak ile Viranşehirli Kudin ailesi reisi Hacı Kadir Kudin husumetin sonlandırılması için aileleri düzenlenen barış yemeğinde bir araya getirdi. Küçük Çavuşlu Mahallesinde düzenlenen barış yemeğine katılan husumetli aile fertleri uzun kuyrukta birbiriyle tokalaştı.

Bin 200 kişi katıldı
Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı barış töreninde 2 büyükbaş hayvan kesilerek hazırlanan yemek ikram edildi.

Törene katılan ve barışa katkı sunanlara teşekkür eden kanaat önderlerinden Hacı Muhammed Yıldızay, "Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen güzel bir olaya şahitlik ettik. Her iki ailenin bireylerinden ricam bu barışın devam ettirilmesidir. Şunu iyi biliyorum ki her iki ailenin birbirlerine karşı düşmanlık yapma dertleri yok. Bu yüzden bugün burada yaşanan barış inşallah hayırlara vesile olur. Bu çok güzel bir manzara, bugün birbirimizi vurarak taziyelerimize gelmektense böyle bir barış toplantısının meydana gelmesi çok daha güzel ve gurur vericidir. Allah hepimizi hak yola getirsin, sulhu aramızda daim eylesin" diye konuştu.

Tören yemeğinden ardından yapılan dua ile sona erdi.
Yorum Yazın