TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Trafik kazalarında ölüm oranları azaldı

Emniyet Genel Müdürü Altınok, son 10 yılda araç sayısının 12 milyondan 21 milyona, sürücü sayısının 17 milyondan 28 milyona ulaştığını belirterek 'Buna rağmen, kazadan sonra meydana gelen ölümler dahil, ölü sayısında yüzde 17,3 azalma olmuştur' dedi.
Trafik kazalarında ölüm oranları azaldı
AA - 7. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi, ATO Congresium'da düzenlenen törenle başladı. Törenin açılışında konuşan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, sempozyumun bir sorunun tespitinin yanı sıra ülkenin gelişmişlik göstergelerinden biri olduğuna işaret etti.

Ekonomideki olumlu gelişmeler ile insani ihtiyaçların çoğalması, şehirleşmenin yoğunluk kazanması sonucu araç ve sürücü sayısındaki hızlı artışın, vatandaşın yaşam konforunu da etkilediğini ifade eden Altınok, şunları söyledi:
"Yaşanan hızlı gelişim ve değişim ile beraber devletlerin bu alanda da düzenlemeler yapması ve kurallar belirlemesi bir zorunluluktur. Çok şükür ülkemizde karayolu ağı kapasitesi ve standartları her geçen gün oldukça yükselmektedir. Son 10 yılda araç sayısı yüzde 63,5 oranında artarak 12 milyondan 21 milyona, sürücü sayısı sürücü yüzde 56,2 oranında artarak 17 milyondan 28 milyona ulaşmasına rağmen, kazadan 1 ay sonra meydana gelen ölümler dahil, ölü sayısında yüzde 17,3 oranında azalma olmuştur. Ancak bize göre bu azalma yeterli değildir. Zira 2020 yılına kadar ölüm oranlarında en az yüzde 50 oranında azalma olması, Bakanlığımızın hedefleri arasındadır."

"Kazaların yüzde 88'i basit kural ihlallerinden"
Emniyet Genel Müdürü Altınok, trafik güvenliğini sadece denetim şeklindeki polisiye tedbirlere bağlamanın mümkün olmadığını ifade ederek, denetimin yanı sıra, alt yapının iyileştirilmesi, trafik eğitiminde kalitenin arttırılması ve kazalardaki acil müdahale hizmetlerinin geliştirilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

"Trafik kazaları üzerinden yapılan analiz sonucunda, kazaların yüzde 88'inin sürücülerin basit kural ihlallerinden kaynaklandığı tespiti karşısında, trafik kazalarını önlemek için başta sürücüler olmak üzere toplumun her ferdine sorumluluk düşmektedir" sözlerine yer veren Altınok, trafik ile ilişkili kamu, özel kurum ve kuruluşlarının yapacağı çalışmaların, eğitim dünyasının ve akademisyenlerin bilimsel araştırmaları çalışmaları ile desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü olarak 2010 yılından itibaren trafik sorununun her yönü ile incelenmesi ve çözüm önerileri üretmek amacıyla Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu düzenlediklerini anımsatan Altınok, geçen yıl gerçekleştirilen etkinliğe üç günde 7 bin kişinin katıldığını aktardı.
Yorum Yazın