TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

TTB ve DİSK'ten Yaşar Kemal'e ziyaret

Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel ve DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu, yazar Yaşar Kemal’i tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
TTB ve DİSK'ten Yaşar Kemal'e ziyaret
İSTANBUL / İHA - TTB İkinci Başkanı Tükel, Merkez Konsey Üyesi Dr. Hüseyin Demirdizen ve DİSK Genel Sekreteri Dr. Arzu Çerkezoğlu solunum güçlüğü ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan 92 yaşındaki yazar Yaşar Kemal’i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Tükel, Yaşar Kemal’in durumunun stabil olduğunu belirterek, “Durumunun stabil olduğunu öğrendik. Şuan için bir kötüleşme yok. İyileşme ilgili umutlar var. Kendisine acil şifalar diliyorum. Şuan için hayati tehlikesi yok fakat durumunun ciddiyeti herkes tarafından biliniyor. Ama şuan için kötüye giden, hayati risk teşkil eden bir durum yok. Umarız bundan sonra süreç daha da olumlu yönde gelişir. Solunum cihazına bağlı olduğu için bir görüşme sağlanamıyor. Birkaç hastalığı var. Daha önce mevcut olan bazı hastalıkları da var. Bunlar üzerine gelişen bir solunum yetmezliği tablosu mevcut ama tedavi olumlu yönde gidiyor’’ dedi.

Arzu Çerkezoğlu Yaşar Kemal’e acil şifalar dileyerek, ”Sağlık durumu ile birlikte şunu da söylemek isterim ki Yaşar Kemal tüm dünya insanları için çok değerli biridir. Yaşar Kemal, insandır, emektir, Anadolu’dur. Kendisine acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın