TİC Holding Header
  • USD 32.408
  • EUR 35.53
  • Altın 2325.597
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Tüp bebek projesinde mutlu son

Sosyal güvencesi ve işi olmayan aileler için başlatılan 'Tüp Bebek Projesi' kapsamında başvuru yapan ve 17 yıldır çocuk özlemi çeken Çelik çifti, mutluluklarını Vali Balkanlıoğlu ile paylaştı.
Tüp bebek projesinde mutlu son
Fatma Güler - ORDU / İHA - Ordu Valiliği tarafından aile bütünlüğünün sağlanması ve çocuksuz ailelerin en büyük ihtiyacı olan evlat hasretine son verilmesi amacıyla 2015 yılı başında uygulamaya konulan ‘Tüp Bebek Projesi’nden yararlanarak 17 yıl sonra çocuk sahibi olmak için gün sayan Nurcan Çelik, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu.

10 AİLE BEBEK BEKLİYOR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla bebek sahibi olmayan evli çiftlere arzu ettikleri takdirde tüp bebek sahibi yapmak için bir proje yürüttüklerini hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, ”Proje kapsamında şu ana kadar 27 başvuru oldu. 27 başvurudan 10 aile ise bebek bekliyor. Çelik ailesi de bunlardan biri. Sevinçlerini bizlerle paylaştılar. Nurcan hanım, inşallah bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirir, kucağına alır. Bu bizler içinde büyük bir mutluluk” şeklinde konuştu.

17 YIL SONRA BEBEKLERİNE KAVUŞACAK
8 aylık hamile olan ve bir erkek bebek dünyaya getirecek olmanın sevincini yaşayan Nurcan Çelik, bebek haberini öğrenince çok duygulandıklarını belirterek, ”17 yıl boyunca çocuk özlemi çektik. Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla gerçekleştirilen ‘Tüp Bebek Projesi’ kapsamında çocuğumuza kavuşacağız. Bir ay sonra bebeğimizi kucağımıza alacağımız günü iple çekiyoruz. Çok mutluyuz. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuk hasreti çeken fakat maddi durumu olmadıkları için tüp bebek tedavisi olamayan ailelere maddi destek ve ücretsiz tedavi imkanı sunulan projeden yararlanabilmek için çiftlerin sosyal güvencesinin olmaması gerekiyor.
Yorum Yazın