TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Türk doktor, dünyaca ünlü yarışmada jüri üyesi oldu

Future Fashion Face World' güzellik yarışmasına jüri üyesi olarak katılacak olan Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mert Demirel, güzelleri altın orana göre seçeceğini belirtti.
Türk doktor, dünyaca ünlü yarışmada jüri üyesi oldu
Sultan Gedik - Dr. Demirel, altın oran hakkında şu bilgileri verdi:
"Altın oran, hayatın ta kendisidir. Ağacın gövdesinin dalına oranı, salyangozun spiralinin birbirine oranı doğa ana tarafından net olarak sınırları belirtilmiştir. Doğa müthiş bir düzen içerisinde kendi güzelliğini gösterir. Güzellik, gösteriş değil ahenktir, uyumdur. Hayatını güzelliğe adamış bir hekim olarak, benden bunu rica etmelerini isabetli buldum. Bana düşen, bu görevi bilimsel olarak gerçekleştirmek. Altın orana en yakın yüzü seçebilmek için titizlikle çalışacağım. Proporsiyon dediğimiz şey, kol, bacak, gövde uzunluklarının genişliklerinin birbirine olan oranlarıdır. İşte benim görevim, hem yüz hem de gövde proporsiyonlarını inceleyerek, en uygunu belirlemek olacaktır. Oyumu bu kurala göre belirleyeceğim.”

Gerçekleştirdiği estetik ameliyatlarında da de bu altın orandan faydalandığını belirten Op. Dr. Mert Demirel; “İdeale ulaşmak için Davinci’nin altın oranı bize çok yardımcı oluyor" diye ekledi.
Yorum Yazın