TİC Holding Header
  • USD 32.606
  • EUR 34.787
  • Altın 2419.238
  • BIST 100 9645.02
  • Genel

Türkiye, 19 Mayıs'ı camlarda ve balkonlarda İstiklal Marşı okuyarak kutladı

Tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile 19.19'da camlarda ve balkonlarda İstiklal Marşı'nı okudu.
Türkiye, 19 Mayıs'ı camlarda ve balkonlarda İstiklal Marşı okuyarak kutladı
Ozan Koltuk - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Saat 19.19'da ülkemizde bütün stadyumlar ışıklandırılarak istiklal marşı okunacaktır. Bütün fertlerimizi evlerinden İstiklal Marşı okumaya davet ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine tüm Türkiye, Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesi için Samsun'a çıkmasının 101'inci yıl dönümünde Tüm Türkiye saat 19.19'da balkonlarından İstiklal Marşı'nı okudu.

İZMİR
İzmir'de Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım atarak başlattığı Milli Mücadele'nin 101. yıl dönümünü vatandaşlar, evlerinin balkonları ve pencerelerinde İstiklal Marşı, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı okuyarak coşkuyla kutladı.

Her yıl meydanlarda coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu yıl koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında alınan önlemler ve sokağa çıkma kısıtlaması gölgesinde kutlandı. Gün içerisinde sosyal mesafe kuralı çerçevesinde gerçekleştirilen kutlamalar, saat 19.19 itibarı ile yerini balkonlara bıraktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yılı dolayısıyla vatandaşları evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak İstiklal Marşı'nı okumaya davet etmesinin ardından İzmirli vatandaşlar, evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak alkışlarla İstiklal Marşı, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı’nı okudu. Vatandaşların coşkusu adeta balkonlara sığmazken, Milli Mücadele'nin 101. yıl dönümü dolayısıyla trafikteki bazı araçlar da korna çalarak konvoy yaptı. Vatandaşların alkışları ve sloganları arasında gerçekleşen 19 Mayıs kutlamaları, saygı duruşunun ardından son buldu.

KAHRAMANMARAŞ
Kahramanmaraş'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 101. yıl dönümü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda polisler hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Kahramanmaraş polisi, Ulu Cami Meydanı'nda ekip araçlarıyla toplandı. Düzenlenen etkinlikte saatler 19.19’u gösterdiğinde sirenleri çalarak saygı duruşunda bulunan polisler, daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı söylediler. Çevredeki vatandaşlar ve araç sürücüleri de saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı'nı okudular.

ORDU
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Ordu’da İstiklal Marşı eşliğinde kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 19 Eylül Stadyumu’nda tören düzenlendi. Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören ve diğer protokol üyeleri katıldığı programda, Türk bayrakları açılarak İstiklal Marşı okundu.

TRABZON
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde saat 19.19'da İstiklal Marşı okundu.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye genelindeki stadyum, spor salonları ve öğrenci yurtlarında İstiklal Marşı okundu. Trabzonspor'un maçlarını oynadığı Şenol Güneş Spor Kompleksi içinde bulunan Medical Park Stadyumunda saatler 19.19’u gösterdiğinde ses sistemlerinden İstiklal Marşı yükseldi. Türk bayrakları, Atatürk ve Trabzonspor bayraklarıyla süslenen stadyumda İstiklal Marşı coşkuyla seslendirildi.

UŞAK
Uşak’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında saatler 19.19’u gösterdiğinde 1 Eylül Stadı’nda İstiklal Marşı okunurken, vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden coşkuya ortak oldu. Kutlamada sosyal mesafe kurallarına özen gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Uşak 1 Eylül Stadyumu’nda gerçekleştirilen kutlamaya Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İl Emniyet Müdürü Mesut Gezer, İl Jandarma Komutanı Murat Kılıç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can katılım sağladı. Saatler 19.19’u gösterdiğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamaya, vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden eşlik etti. Çalan marşlar eşliğinde Türk bayrakları dalgalandırıldı. Kutlamanın ilerleyen dakikalarında ise paramator ile ’19 Mayıs Bayramınız Kutlu Olsun’ yazılı pankart havalandırıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılı yapılan coşkulu kutlamanın ardından sona erdi.

BURSA
Bursa'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine vatandaşlar saat 19.19’da evlerinin balkonlarına çıkarak belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'na eşlik ettiler.

Orhangazi’de vatandaşlar 19.19’da evlerinin camlarına ve pencerelerine çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu. Koronavirüs salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle 19 Mayıs kutlamalarının yapılamadığı bu yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm vatandaşları saat 19.19’da evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden İstiklal Marşı okumaya çağırdı. Orhangazi’de de vatandaşlar camlara ve balkonlara çıkarak ellerinde bayraklarla belediye hoparlöründen okunan İstiklal Marşı'na eşlik ettiler. Vatandaşlar, ardından kendi imkanları ile çaldıkları müziklerle 19 Mayıs coşkusunu yaşadılar.

NEVŞEHİR
Nevşehir'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 101 kişinin katılımı ile bisiklet korteji düzenlendi.

Nevşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik Köprübaşı mevkiinde başladı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ın da bisikletleriyle katıldığı 20 yaş üstü 101 genç, Atatürk Bulvarı'nı takip ederek Damat İbrahim Paşa Külliyesi'ne kadar kortej düzenledi. Burada Nevşehir Belediyesi ekiplerince hazırlanan "19 Mayıs" yazılı meşaleyi yakan katılımcılar, saat 19.19'da saygı duruşunda bulunup Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye Başkanı Rasim Arı, gençlerin güçlü Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak ve ülkeyi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olduğunu belirtti. Arı, “Ulusum korkma, nasıl bir imanın boğar. Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar. İşte Mehmet Akif’in dizelerinde de ifade etmiş olduğu gibi tek dişi kalmış canavarların, emperyalist bütün güçlerin bütün imkanlarını seferber ettiği bir dönemde Çanakkale Zaferi'nden sonra rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ün bir grup arkadaşı ile 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmasıyla başlayan işte Türkiye Cumhuriyeti’nin yeniden imarı ve inşası, yeniden ayağa kalkmasını temin eden ve o günü ifade eden 19 Mayıs bugün. Ama her bayramı kutladığımız gibi son 4-5 aylık zaman diliminde her bayramı ne kadar buruk kutluyorsak bu bayramı da maalesef buruk kutluyoruz. Biz hem 23 Nisan hem 19 Mayıs’ta bu virüs nedeniyle burukluğu ortadan kaldırabilmek için farklı aktiviteler yapmaya çalışıyoruz. Bugün de 101. yılda 101 tane bisikletli kardeşimiz ile beraber belli bir mesafeyi bisikletle geldik ve son noktamızdayız” dedi.

Milletvekili Mustafa Açıkgöz de, “Bugün 19 Mayıs Gençlik Bayramımız. Ve diriliş ile kurtuluşumuzun ateşinin yakıldığı gündür. Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük bir mücadele verdiği günün başlangıcıdır. Geçmişte bütün mücadelelere katılan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına riayet eden katılımcılar maske taktı.

KIRŞEHİR
14 gün önce Maldivler'den gelen ve Kırşehir'de karantinaya alınan 209 Türk vatandaşı, karantina sürelerinin dolmasını ve 19 Mayıs coşkusunu bir arada yaşadı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Kırşehir'de karantina altına alınan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ile 19 Mayıs coşkusunu yurt görevlileri ile birlikte yaşadı. Saat 19.19'da kaldıkları yurdun pencerelerine çıkan vatandaşlar, hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. 14 gündür Kırşehir Fatma Bacı Yurdu'nda kalan Cemile Kurtulan, yapılan her şey için yetkililere teşekkür etti.

Salgın hastalık nedeniyle Kırşehir'e misafir olarak gelenlerin 14 günlük karantina süresini sona erdirdiklerini ifade eden yurt yetkilileri de 19 Mayıs coşkusuna katıldı.

14 gün önce karantina süreci için Kırşehir'e gelen 209 kişinin ihtiyaçları Kırşehir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Türk Kızılayı tarafından karşılanmıştı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde görevli psikolog ve sosyologlar da gözetim altına alınan vatandaşlara destek sağlamış, vatandaşlara ücretsiz internet hizmetinin yanı sıra her türlü ihtiyaçları karşılanmıştı.

ANTALYA
Antalya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında denizde 3 ayrı tekneden 100’er metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Teknelerden yükselen marşlar ve yanan meşalelerle 19 Mayıs kutlanırken Antalyalılar da balkonlarından, yol kenarlarından tekneleri selamladı.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı bu yıl denizden kutladı. Tarihi Kaleiçi yat limanından Türk bayrakları, Atatürk posterleriyle donatılan 3 tekne, Antalya’nın doğa harikası falezler bandı boyunca tur atarak kentin 19 Mayıs’ını kutladı. “19 Mayıs Bayramımız kutlu olsun”, “Her yer Samsun 1919” ve “Güzel günler göreceğiz” yazılı pankartlar asılı tekneler saat 17.30 sularında marşlar eşliğinde Kaleiçi yat limanından demir aldı. Belediye Başkanı Ümit Uysal da teknelerini birine binerken üç tekne yat limanı açıklarında 100 metrelik Türk bayraklarını açtı. Akdeniz, Muratpaşa Belediyesi’nin tekneleriyle 19 Mayıs’ta bambaşka bir görünüme bürünürken Antalyalılar da balkonlarından, yol kenarlarından bayraklar ve meşalelerle tekneleri selamladı.

KIRIKKALE
Kırıkkale'de yurtta karantina altında olan vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında saat 19.19'da pencerelere çıkarak İstiklal Marşı'nı okudu.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez evlerde kutlanırken, karantina yurtlarındaki vatandaşlar için de bir etkinlik düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saat 19.19'de balkon ve pencerelerde İstiklal Marşı okuması için yaptığı çağrı üzerine karantina yurtlarındaki vatandaşlar da Türk bayraklarıyla pencerelere çıktı. Saatler 19.19'u gösterince kentte eş zamanlı İstiklal Marşı okundu. Yurt görevlileri de Türk bayrağı açarak binanın çevresinde 'Türkiyem' şarkısıyla tur attı.
Yorum Yazın
deneme bonusu veren siteler deneme bonusu veren siteler bahis siteleri