TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye Diyanet Vakfından 100 bin Arakanlı'ya acil insani yardım

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Myanmar’da son dönemde ordu birlikleri ve Budist milliyetçilerin saldırıları nedeniyle topraklarını terk ederek Bangladeş sınırına gelen zor durumdaki Arakanlı Müslümanlara acil insani yardım ulaştırdı.
Türkiye Diyanet Vakfından 100 bin Arakanlı'ya acil insani yardım
İHA - Rohingya Müslümanları’nın katliama maruz kalmaya başladıkları 2012 yılından bu yana bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, bölgede yeniden başlayan saldırılardan kaçarak Bangladeş sınırında yaşam mücadelesi veren Arakanlılara Türk milletinin iyilik elini ulaştırmaya devam ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı, bugüne kadar bölgedeki 26 bin 900 aileye toplam 452 bin euro tutarında yardım yaptı. Vakıf ekipleri, kamplarda yer bulamayıp Bangladeş sınırındaki bölgelere sığınan, yol kenarlarında, metruk binalarda, okullarda bambu dallarından ve muşambadan yaptıkları çadırlarda yaşam savaşı veren ailelere de yardımda bulundu. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından son göç dalgasının başladığı 25 Ağustos 2017’den bu yana 107 bin 600 Arakan Müslümanına acil gıda paketi, giyim, hijyen ve barınma yardımı ulaştırıldı. Arakanlı ailelerin Naf Nehri’ni geçerek ulaştıkları Bangladeş sınırında bulunan kamplarda yardım faaliyetlerine devam eden TDV ekipleri, Shamlapur, Balukhali, Kutupalong, Palangkhali, Gailmara, Leda bölgelerindeki kamplarda gıda, hijyen, giyim, mutfak ve barınma malzemesi dağıtımı yaptı.

Myanmar ordusunun Arakan’da sivillere yönelik düzenlediği saldırılarda 25 Ağustos’tan bu yana binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Saldırılarda 200’den fazla köy, ordu ve Budist milliyetçiler tarafından yakıldı. On binlerce Arakanlı Müslüman, can güvenliği nedeniyle hala bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor. Myanmar’dan kaçan siviller dağlık bölgeler, Naf Nehri ya da deniz üzerinden Bangladeş’e geçerken, Bangladeş’e 25 Ağustos’tan bu yana 400 binden fazla Arakanlı Müslüman ulaştı.

KAMPLARA SOSYAL DESTEK

Sınır bölgesinde yaşayan ailelere yönelik ilk etapta acil insani yardım ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, Arakanlılara yönelik sosyal destek merkezleri de inşa etmeyi planlıyor. Bu kapsamda barınak, mescit, eğitim ve sağlık merkezi inşa edilmesi planlanırken, bölgede şu anda büyük ihtiyaç duyulan su kuyuları açılması da amaçlanıyor. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Arakan’ı Yalnız Bırakma” sloganıyla başlatılan yardım faaliyetine “ARAKAN” yazıp 5601’e SMS göndererek 10 TL’lik destek verilebiliyor veya online bağış sayfası adresinden ve Vakfın banka hesap numaralarından bağış yapılabiliyor.
Yorum Yazın