TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye Kamu-Sen'den toplu sözleşme talepleri

Maaş zamlarının belirleneceği toplu sözleşmelerin ilk gününde açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, 2013 yılında yapılan toplu sözleşmelerde memur ve memur emeklisinin masada satıldığını savunurken, önceliklerinin geçtiğimiz iki yıldaki kayıpların telafi edilmesi olduğunu söyledi.
Türkiye Kamu-Sen'den toplu sözleşme talepleri
Ali Sürüm - İZMİR / İHA - Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol, maaş zamlarının belirleneceği toplu sözleşmelerin ilk gününde açıklama yaptı.

Toplu sözleşme görüşmelerinin kamu görevlilerinin ve emeklilerin kangrene dönüşen sorunlarının çözüleceği tek yer olduğunu kaydeden Doğruyol, 2013 yılında yapılan toplu sözleşmelerde memur ve memur emeklisinin masada satıldığını, bu toplu sözleşmedeki önceliklerinin geçtiğimiz iki yıldaki kayıpların telafi edilmesi olduğunu belirtti. Doğruyol, Türkiye Kamu-Sen olarak 2016 yılı için toplam yüzde 22 oransal zam, 100 TL taban aylığa zam ve geriye dönük kayıplardan doğan 2 bin TL’nin dört eşit taksitle ödenmesini, 2017 yılı için ise yüzde 10+10 zam ve 150 TL taban aylığa zam istediklerini ifade etti.

“MEMUR MASADA SATILDI”
4688 sayılı kanunun eksik ve yanlış hükümleri nedeniyle toplu sözleşme görüşmelerinin yalnızca mali ve sosyal haklarla sınırlandığını dile getiren Doğruyol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Memurlarımızın yer değiştirme, atama, yükselme, disiplin, unvan değişikliği gibi sorunlarını yok saymakta; memur meselelerini adeta masadan kaçırmaktadır. Türkiye Kamu-Sen olarak önceliğimiz bu yıl yapılacak toplu sözleşmelerde geçtiğimiz iki yılın kayıplarının telafi edilmesidir. 2013 yılında yapılan toplu sözleşmelerde memur ve memur emeklisi masada satılmıştır. 30 günlük süre kullanılmayarak bayram arifesinde alelacele imzalar atılmıştır.”

MEMUR-SEN’E TEPKİ
Memur-Sen başkanının “Türkiye Kamu-Sen ve KESK’in masada olmaları doğru değildir” sözlerini eleştiren Doğruyol, “Bir sendika başkanının hukuken o masada olması gerekenlere ‘masada olmasınlar’ demesi kadar abesle iştigal bir durum olamaz. O başkan masada olmamızı hukuki ama meşru görmediğini beyan etmekle cehaletini ortaya koymaktadır. Hukuki olan şey meşrudur” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME TALEPLERİ
2014’te memur ve emeklinin 912 TL’lik bir kaybının söz konusu olduğunu dile getiren Doğruyol, memur ve emekliye geriye dönük kayıplardan doğan 2 bin TL’nin dört eşit taksitle ödenmesini istediklerini söyledi. 2016 yılının Ocak ayında 2014 ve 2015 kayıpları için yüzde 10 telafi zammı yapılmasını talep ettiklerini ifade eden Doğruyol, “2016 yılının Ocak ayı için yüzde 6 zam yapılmasını, 100 TL de taban aylığa zam yapılmasını istiyoruz. 2016 yılı Temmuz ayı için de yüzde 6 zam istiyoruz. 2016 yılı için toplam yüzde 22 oransal zam, 100 TL taban aylığa zam ve 2 bin TL’nin de dört eşit taksitle ödenmesini istiyoruz. 2017 yılı için de yüzde 10+10 zam ve 150 TL taban aylığa zam istiyoruz. Ekonomik taleplerimizin yanında 4/C’li çalışanlarımızın ve taşeron çalışanların kadroya geçirilerek haklarının verilmesi, ücret adaletsizliklerinin düzenlenmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi pek çok talebimiz de Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından Hükumet yetkililerine sunulmuştur” dedi.
Yorum Yazın