TİC Holding Header
  • USD 32.354
  • EUR 35.154
  • Altın 2307.984
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye Yörük Türkmen Birliği kardeşlik çağrısı

Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Türkiye’de birlik, beraberlik ve kardeşlik, dünyadaysa huzur ortamı oluşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Türkiye Yörük Türkmen Birliği kardeşlik çağrısı
İHA -Türkiye Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Yörük Türkmen Birliğini iki yıllık bir çalışma sonrası kurduklarını hatırlatarak, “Türkiye Yörük Türkmen Birliği olarak, kuruluşundan bu yana çalışmalarımızı ve toplantılarımızı yaptık. Şuan resmi kimliğini kazanmak üzereyiz. Türkiye’de Yörük Türkmen Birliği’nin kuruluş sebebi, tarihler boyunca birlikte yaşamış olan bizler, ecdadımızdan aldığımız kültür şuurunda huzur, hoşgörü ve birbirimizi anlayış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz bunun teminatıyız” dedi.

Türkiye Yörük Türkmen Birliği olarak dünya ülkeleriyle de bağlantı kurarak dünyada bir huzur ve anlayış istediklerini ifade eden Tatlıoğlu, “Dünyada kültürler topluluğunda birbirimizle yaşamayı, barış, huzur ve anlayışla yaşamayı öğreniyoruz. Bunun temel taşı da kültürümüzden geliyor. Yani kültürüme ne kadar bağlı kalırsak o kadar Yörük Türkmen Birliği olarak Türkiye’ye yön verecek eylemleri yapmış oluruz” diye konuştu.
Yorum Yazın