TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 34.977
  • Altın 2324.132
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Türkiye'de prefabrik ev satışları patladı! Ekonomik prefabrik ev almak isteyenlere büyük müjde

Konut fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle ev satın almak isteyen kişiler büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşanan göç dalgaları nedeniyle her bir noktada yeni konut ihtiyacı oluşuyor. Bu konut ihtiyaçları neticesinde inşaat malzemelerine de ciddi oranda zam geliyor. İnşaat malzemelerine gelen bu zamlar günden güne satın alım gücünün düşmesine neden oluyor.
Türkiye'de prefabrik ev satışları patladı! Ekonomik prefabrik ev almak isteyenlere büyük müjde
Konut fiyatları, tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle de büyük oranda artış gösterdi. Özellikle müstakil evlere olan talep bu dönemlerde birçok kişi tarafından tercih edilmesinden dolayı fiyatlar, evin değerine oranla neredeyse %50 civarında arttı. Ancak konut fiyatlarının gerek konutun bulunduğu lokasyon, gerekse de ulaşım araçlarına olan yakınlığı nedeniyle birçok kişinin bütçesinin aşılmasına neden olmasından dolayı eski dönemlerde oranla konut satışları yaklaşık olarak %70 oranında azaldı ve yapımı tamamlanan birçok ev boş durumda.

Prefabrik evler, pandemi sürecinin de etkisi ile en çok tercih edilen konutlar arasında yerini alıyor. Son dönemlerde ev satın almayı düşünen kişiler tarafından araştırılan prefabrik evler birbirinden farklı modelleri ile de herkese hitap ediyor.

Prefabrik evler, her geçen gün satışlarını artırmasından dolayı herkese uyumlu modeller ile satışa sunuluyor. Aynı zamanda yapımında kullanılan materyaller çelikten üretiliyor olup deprem gibi risklere karşın korunaklıdır. Raylı sistemlerden inşa edilen prefabrik ev, istenilen tüm noktalara inşa edilebilir.

Her İsteğe Uygun Prefabrik Ev Modelleri
Prefabrik ev modelleri herkesin istek ve arzusuna göre özel olarak tasarlanan evlerdir. Aynı zamanda bütçe dostu olan prefabrik evler, istediğiniz ölçülerde dizayn edilebilir. Prefabrik ev modelleri arasında en çok tercih edilen model 2+1 olan modellerdir. 80 metrekare yapısı ile 4 kişilik bir aile kolaylıkla bu prefabrik ev modelini rahatlıkla yaptırabilir. Prefabrik ev fiyatları bakımından değerlendirildiğinde de oldukça uygun olan 2+1 prefabrik evleri tercih edebilirsiniz. Prefabrik ev modelleri arasında hem gösterişli hem de büyük bir ev tercih etmek isterseniz prefabrik villa ve prefabrik dublex modellerine bakabilirsiniz. Bu modeller ortalama bir evden büyük olmakla birlikte balkon gibi ekstra yapıları da barındırır. Dilerseniz konforlu ve müstakil bir alana sahip olmak için dublex prefabrik villa ya da dublex prefabrik evleri tercih edebilirsiniz.



Prefabrik ev modelleri inşa edilirken tamamen sizlerin istek ve arzusuna göre oluşturulur. Sizler, istemiş olduğunuz ev modelini ve ev içerisine eklemek istediğiniz tüm noktaları prefabrik evler için özel olarak oluşturulmuş programlarda oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda ev tasarımı için uzmanlardan da destek alarak prefabrik evinizi oluşturabilirsiniz. Evin tasarım işlemleri tamamlandıktan sonra fabrikalarda üretimi yapılan prefabrik evler, sizlerin talep etmiş olduğu ev modeline göre milimi milimine kesim işlemlerini yapar. Alanında uzman kişiler aracılığıyla yapılan bu üretimlerin sonucunda arsanızın bulunduğu noktaya evin parçaları nakliye araçlarına yüklenerek gönderilir. Arsanızın bulunduğu noktaya aynı gün içerisinde inşa edilen prefabrik evlerin üretim ve yapım aşaması yaklaşık olarak 5 iş günüdür.

Diğer konutlar ile kıyaslandığında betonarme yapıda olan yeni binalar yaklaşık olarak 1 ila 1,5 yıl arasında değişkenlik gösteren teslim süreçlerine sahiptir. Ancak prefabrik evlerin kısa süre içerisinde teslimatının yapılması ile kira ve benzeri maliyetlerinizi en aza indirerek 1 hafta içerisinde evinize yerleşebilirsiniz.

Prefabrik evler ile ilgili bilinmesi gereken en önemli noktalardan bir tanesi evin tadilat, boya, yer döşemesi ve benzeri tüm süreçler prefabrik ev satın aldığınız tutar içerisine dahildir. Normal bir konut satın aldığınızda ev satın aldığınız fiyata ek olarak sizlere bir maliyet çıkartır. Tam anlamıyla bütçe dostu olan prefabrik ev fiyatları içerisinde kendi bütçenize uygun olanını seçerek bir ev sahibi olabilirsiniz.



Prefabrik Yapılarda Kurumsal Şirketler Tarafından Tercih Ediliyor
Prefabrik evler, her ne kadar bireysel kişiler tarafından tercih edilse de fiyat bakımından oldukça uygun olmasından dolayı kurumsal şirketler tarafından da tercih ediliyor. Çok yönlü kullanıma sahip olan prefabrik yapılar ile sizler de ihtiyacınıza yönelik olan bu yapıları tercih edebilirsiniz. Prefabrik yapılar kısa süre içerisinde teslim edilmesinden dolayı acil durumlarda tercih ederek kullanabileceğiniz pratik bir yapıdır. Prefabrik yapıların fiyatları ile ilgili araştırma yaparak ihtiyacınız olan boyutlara uygun olarak yaptırabilirsiniz.




Sponsorlu İçerik
Yorum Yazın