TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Türkiye’nin yıldızı parlayacak

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, akademik açılış töreninde, yakından ilgilendiği öğrencilere üniversitedeki gelişmeler hakkında bilgi verirken,
Türkiye’nin yıldızı parlayacak
sadece YTÜ mezunları değil, tüm gençleri ilgilendirecek projenin detaylarından bahsetti.

İHA - Yıldız Teknik Üniversitesi 2013-2014 yılı Akademik Açılış Töreni, 1 Ekim Salı günü Davutpaşa Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, rektör yardımcıları Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Prof. Dr. Salim Yüce, Prof. Dr. Turgut Kocatürk, bölüm dekanları, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Konuşmasına, öğretim üyeleri, yeni eğitim-öğretim yılı, öğrenciler ve üniversitenin gelişimi için başarı dilekleri ile başlayan rektör İsmail Yüksek, üniversitede meydana gelen gelişmelerden bahsetti.

Bir önceki açılış töreninde söz verilen ve bu sene hayata geçirilen eğitim fakültesi, personel lojmanları, yurt, açık ve kapalı yüzme havuzu projelerinden bahseden Yüksek, Teknopark'ın mevcut durumu ve yeni katılacak büyük firmalar hakkında bilgi verdi. Merkez laboratuvarın AR-GE ve test merkezi haline getirilip sektörlerin ilgi odağı haline getirilmesi planından da bahseden Yüksek, özellikle 2013 girişli öğrencileri çok yakından ilgilendiren Bologna süreci hakkında bilgilendirme yaparak, “Yıldız Teknik Üniversitesi mezunları kadar tüm gençleri ilgilendirecek önemli bir projemizi hayata geçirmek üzereyiz. Bir ay içinde hayata geçecek olan ‘Yıldız Kariyer Merkezi’ Bu merkez aracılığıyla iş fırsatları, part-time çalışma imkanları, staj yeri bulma, mentörlük, akademik kariyer ve yurtdışı eğitim danışmanlık hizmetleri, kariyer etkinlikleri hizmetleri verilecek.

Mezunlar, öğrenciler ve işverenler kariyer merkezine üye olarak tüm hizmetlerden yararlanacak.

Yakın zamanda bir diğer önemli çalışmamamız da sürekli eğitim merkezimiz ‘Yıldız-Sem’ ile ilgili. İkinci şubesini iş dünyasının kalbi olarak nitelenen Maslak Kampüsü'nde açan Yıldız SEM, üçüncü şubesini de Yıldız Teknopark'ta açılacak. Bu şubede Yıldız-Sem - Teknopark işbirliğiyle hem firmalara eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek, hem de TTO (Teknoloji Transfer Merkezi) işbirliğiyle yeni projeler geliştirecek. Yıldız SEM’i bir çok ile yayma çalışmalarımız dahilinde özellikle Bursa’da önemli girişimlerimiz var. Çok önem verilen bir diğer Proje de yazılım sektörü üzerine. Dünyanın en önemli arama motorlarından olan bir yazılım firması ile hem yazılım merkezlerini üniversitemize taşımak, hem de konu ile ilgili insan kaynağı ihtiyacı için yüksek lisans ve sertifika programı açma konulu bir işbirliğimiz olacak. Bu çok önem verdiğimiz bir proje. Bu projeyle ilgili görevlendirdiğimiz arkadaşlar şu an yurtdışı görüşmelerini tamamladılar ve firmanın 2 hafta içerisinde gelecek mühendisleri ile İstanbul’da toplanacağız. Önümüzdeki ay ise tekrar Rusya’ya giderek anlaşmayı imzalayarak büyük bir projeye imza atmayı istiyoruz” dedi.

Prof. Dr. İsmail Yüksek, üniversitenin yanı sıra, Türkiye’nin önünü açacak önemli projelerden bahsettiği konuşmasında ayrıca, üniversite personelinin de dinamik ve sürekli kendini geliştiren bir noktaya gelmesi için çaba gösterdiklerini ve yeni göreve başlayan personellerin hizmet içi eğitimine verilen öneme de değindi.

Daha sonra geçilen kokteylde Rektör İsmail Yüksek, akademisyenlerin yanı sıra, öğrencilerle tek tek tokalaşarak uzun sohbetler etti. Öğrenciler, yaklaşık 4 saat süren ve samimi bir atmosferde geçen kokteylde, rektör Yüksek’e dilek ve temennilerini anlatırlarken, bol bol hatıra fotoğrafı çektiler.
Yorum Yazın