• Genel

Üç mahallenin kullandığı park çözüm bulunmazsa yıkılacak

Kilis’te, üç mahallenin kullandığı Şehit Er Mehmet Culhaoğlu Parkı arsanın sahibiyle belediye arasında anlaşma sağlanamadığı için yol trafiğe kapatıldı.
Üç mahallenin kullandığı park çözüm bulunmazsa yıkılacak
KİLİS / İHA - Hasan Biroğulları ile ailesine ait tapulu araziye 30 yıla yakın bir süre önce belediye tarafından park yapıldı.

Belediye, Biroğulları’na ait yeri istimlak etmesine rağmen istimlak bedelini ödemediği için mahkemelik oldu. Mahkemeyi kazanan Hasan Biroğulları, belediye ile bir türlü uzlaşamayınca kendi arazisinin içerisinden geçen caddeyi kepçeyle eştirerek trafiğe kapattı. Parka Hasan Biroğulları'nın karışmayacağı öğrenildi. Mahalle sakinleri park içerisinde muhtemel ağaçların sökülmesine karşı siper oldu. Polis, bir olay olmaması için güvenlik önlemi aldı.

Hasan Biroğulları, kendilerine ait 5 bin 388 metrekarelik arsa bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Park ve parkın yanından geçen yolun tapusu bize aittir. 2006 yılında parkın yerinin bize ait olduğunu söyledik. Belediyeye bu alanın parasını ödeyeceksiniz yoksa ne yapacaksınız dedik. Bize git bildiğini yap dediler. Bizde mahkemeye verdik.Kazandık davayı, 2009 yılında davaya kazandık. O günden beri beni oyalıyorlar. Ne arsamın karşılığı parayı veriyorlar ne de ağaçları söküp malımı veriyorlar. Artık son aşamaya geldik. Yolları kapatıp arsamızı meydana çıkaracağız, sonra da çitle çevireceğim.”
Mahalle sakinleri ise parkın yıkılmasına izin vermeyeceklerini, yetkililerin soruna çözüm bulması gerektiğini ifade ettiler.
Yorum Yazın