TİC Holding Header
  • USD 32.326
  • EUR 35.092
  • Altın 2281.987
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ukraynalı dağcılar kurtarıldı

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda kaybolan 10 Ukraynalı dağcı, Emli Vadisi'nden alınarak hastaneye götürüldü.
Ukraynalı dağcılar kurtarıldı

(YASİN ESEN / NİĞDE) - Demirkazık’da yaklaşık 12 gündür kamp yapan Ukraynalı dağcıların, Ukrayna Büyükelçiliğine gönderdikleri GPS sinyalinden 2200 rakımlı Güzeller Çanağı bölgesinde bulundukları tespit edildi.
Dağcıların bulunduğu bölge tespit edilerek Konya’dan hareket eden helikopterle dağcılara ulaşıldı.

Zirveden inerken üzerine kaya düşmesi sonucu yaklaşık 3 bin metreden aşağı düşen İnna Gorodysko’nın cesedi ve yaralı olan Darya Tyutyunnyk ile Sergii Morenko alınarak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan daha önce 12 kişi olduğu belirtilen dağcı grubunun 7’si kadın toplam 13 kişi olduğu öğrenildi. Bölgeye giden UMKE ve AFAD ekipleri ile birlikte dağdan yürüyerek Emli Vadisi'ne gelen 10 dağcı, buradan jandarma tarafından araçlarla Çamardı Devlet Hastanesi'ne götürerek sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere Çamardı İlçe Jandarma Komutanlığına gönderildi.

Sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınan dağcı grubunun bir başka grupla buluşmak için akşam saatlerinde Mersin'e gidecekleri öğrenildi. İfade veren 10 dağcının isimleri ise; "Victoria Polozova, Olena Sabybina, Olga Morcico, Yolodymyr Tulsayka, Yolodymyr Kyrpa, Olya Karabova, Aleksandır Martynov, Odnokoz Kirill, Kuzendsov Artem ve Litvinenko Yuliana" olarak açıklandı.
 

 

Yorum Yazın