TİC Holding Header
  • USD 32.407
  • EUR 35.53
  • Altın 2322.291
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Üniversite öğrencisi sekiz yıl ceza aldı

Bolu’da, polisin bir otomobilde yaptığı aramada cebindeki 20 uyuşturucu extacy hapı yere atan ve olaydan sonra gözaltına alınarak tutuklanan 25 yaşındaki AİBÜ öğrencisi Çetin G.’ye mahkeme 8 yıl 4 ay hapis cezası ve 80 TL para cezası verdi.
Üniversite öğrencisi sekiz yıl ceza aldı
Salih Berktaş - Üniversite öğrencisinin ailesi mahkeme salonunda gözyaşlarına boğuldu. Çetin G. duruşma salonundan çıkarken annesine, Hakkını helal et anne dedi.

6 Ocak 2016 tarihinde polis ekipleri içinde 5 kişinin olduğu ve şüpheli gördükleri bir otomobilde yaptıkları aramada araçta bulunan Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencisi Çetin G. cebinden çıkarttığı 20 uyuşturucu extacy hapı yere atınca gözaltına alındı.

Üniversite öğrencisi mahkeme tarafından tutuklanırken, Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması yapıldı.

“SATMADIM, KULLANDIM VE PİŞMANIM”
Çetin G.’nin Avukatı Sinan Barut, müvekkilinin uyuşturucu alıp sattığına dair herhangi bir delil bulunmadığını söyleyerek, iddia makamının mütalaasını kabul etmediklerini ifade etti. Çetin G. ise, “Yüce adaletiniz önünde yemin ederim ki, uyuşturucu ticareti yapmıyorum, ancak kullanıyorum. Bundan da çok pişmanım” şeklinde ifade verdi.

Mahkeme heyeti, Çetin G.’ye uyuşturucu bulundurmak ve satışını yapmak suçundan 10 yıl hapis cezası ve 100 TL para cezası verdi. Çetin G.’nin mahkemedeki iyi hali göz önünde bulundurularak cezası 8 yıl 4 ay ve 80 TL para cezasına düşürüldü. Çetin G.nin annesi mahkeme salonunda gözyaşlarına boğuldu.

Çetin G., mahkeme salonunda çıkarken, annesine, “Hakkını helal et anne” dedi. Gözyaşlarına boğulan anne, “Ne yaptın oğlum, ne yaptın” dedi.
Yorum Yazın