TİC Holding Header
  • USD 32.346
  • EUR 35.132
  • Altın 2306.967
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesine hafızlık laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin hafızlık laboratuvarına tadilat ve donanım desteğinde bulundu.
Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesine hafızlık laboratuvarı
İHA - Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin hafızlık ve Kur'an derslerine katkı sağlamak amacıyla TİKA, hafızlık laboratuvarının ve bir dersliğin tadilat ve donanımını yaptı.

Yapılan çalışmaların ardından laboratuvar ve derslik, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Türkiye'nin Amman Büyükelçiliği Müsteşarı Emin Melih Tezel, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mohammad Ahmad Al Kateeb, TİKA Amman Program Koordinatörü ve fakülte öğretim üyeleri katıldı.

Ürdün Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Al Kateeb, Türkiye’nin desteğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TİKA’ya ve Türk halkına teşekkür etti.

TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş ise, Türkiye ile Ürdün arasındaki yakın ilişkilere vurgu yaparak, özellikle gençlere yönelik gerçekleştirilen projelerle barış dini olan İslam'ın doğru temsil edilebileceğini belirtti.

Yaklaşık 4 bin öğrencisi bulunan İlahiyat Fakültesi bünyesinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde birçok Türk öğrenci de eğitim görüyor. Gerçekleştirilen proje ile öğrenciler, çeşitli bilgisayar programları desteğiyle okuduklarını kaydetme, karşılaştırma yapma imkânı buluyor.
Yorum Yazın