TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Üsküdar'da dev kazanlar iftar yemekleri için kaynadı

Üsküdar Belediyesi’ne ait aşevinde Ramazan’ın ilk günü için dev kazanlarda yemekler pişirildi. Çalışmaları yerinde kontrol eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bin 500 kilo et ve pirincin pişirildiğini belirterek 25 bin kişiye iftar yemeği hazırladıklarını söyledi.
Üsküdar'da dev kazanlar iftar yemekleri için kaynadı
İSTANBUL / İHA - Ramazan ayının ilk gününde Üsküdar Aşevi’nde dev kazanlarda yemekler pişirildi. Aşevinde görevli aşçılar dev kazanlarda binlerce kişiye iftar yemeği hazırlamak için ter döktü. Aşevinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, iftar yemekleri hakkında aşçılardan bilgi aldı. Türkmen, aşçılardan kepçeyi alarak yemekleri karıştırmayı da ihmal etmedi.

“BİN 500 TON ET ÜSKÜDARLILAR İÇİN PİŞİRİLECEK”
Başkan Hilmi Türkmen, 25 bin kişiye iftar sofralarında yer vereceklerini belirterek, “Yine 11 ayın sultanı Ramazan’a ulaşmış bulunuyoruz. Üsküdar’ımız her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayına hazır bir şekilde giriyor. Arkadaşlarımız yaklaşık 25 bin kişiye vereceğimiz yemeği hazırlıyorlar. Her gün yaklaşık bin 500 kilo pirinç, bin 500 kilo et. Bu yıl bir ilki gerçekleştiriyoruz. Trabzon tereyağı ile pilav yapacağız. 500 kilo mercimek, 500 kilo nohutumuzdan oluşan bir menümüz var. Başta Üsküdar sahilde kurduğumuz o modern çadırımız olmak üzere Üsküdar’ın değişik mahallelerinde yaklaşık 13 ayrı noktada bu akşamdan itibaren iftar sofralarına hazırlanmış olacağız” dedi.

Hazırlıkların sabahın erken saatlerinde başladığı belirten Türkmen, “Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor. İnşallah saat 16.00 sularında bütün yemekler servise hazır hale gelecek. Üsküdar’ın bereketini inşallah tüm Üsküdarlı hemşehrilerimizle paylaşacağız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın