TİC Holding Header
  • USD 32.383
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.096
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Vali Ayyıldız'dan Uzunırmak'ın iddialarına yalanlama

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ali Uzunırmak’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı projeler arasında 2002 yılında babası adına ailesinin yaptırdığı okulun açılışı ile ilgili iddia ettiği beyanı gerçeğe aykırı ve yalandır dedi.
Vali Ayyıldız'dan Uzunırmak'ın iddialarına yalanlama
AYDIN /İHA - TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak; 27 Mayıs Çarşamba günü Aydın’da 391 milyon TL tutarındaki 89 projeyi açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sultanhisar’a bağlı Atça Mahallesi’nde 2002 yılında babası İbrahim Uzunırmak adına yaptırdığı ve dönemin Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli tarafından açılışı yapılan okulun isminin değiştirilerek yeniden açılış yapıldığını iddia etmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çarşamba günü açılışını yaptığı okulların 2012 ile 2015 yılları arasında yapımı tamamlanan toplam 40 okuldan ibaret olduğunu belirten Vali Erol Ayyıldız, yaptığı açıklamada; “2002 yılında açılıp hizmete sunulan Atça Hadıloğlu İbrahim Uzunırmak Ortaokulu’nun açılış programı ile alakası olmayıp, bununla ilişkilendirilmesini iyi niyetle yapılmış bir açıklama olmadığını değerlendiriyoruz. Aydın milletvekili Ali Uzunırmak’ın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı projeler arasında 2002 yılında babası adına ailesinin yaptırdığı okulun açılışı ile ilgili iddia ettiği beyanı gerçeğe aykırı ve yalandır. Hayırseverlerimiz tarafından yapılan her hangi bir okulumuz açılış programına dahil edilmemiştir” diye konuştu.

“GÖLGELEME ÇABASINDAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”
Açılışı yapılan okulların listesini paylayan Vali Ayyıldız, şöyle konuştu: “2012 yılından 2015 yıllına kadar Devlet Yatırım Programında yer alan okullarımızın listesi kamuoyu ile paylaşılmıştır. Ayrıca eğitime katkısı olan tüm hayırseverlerimizi de saygı ve rahmetle anarken bu açıklama Zat’ı devletleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’ın tarihinde görülmeyen coşku, sevgi ve saygı seli şeklinde gerçekleştirilen Aydına yapılan toplu açılış programının nafile gölgeleme, hazmedememe çabasından başka bir şey değildir”.
Yorum Yazın