TİC Holding Header
  • USD 32.37
  • EUR 34.984
  • Altın 2323.963
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Vali Karaloğlu: Karacadağ OSB rant alanı olmayacak

Yaklaşık 10 bin vatandaşa iş ve istihdam sağlayacak olan Karacadağ Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet toplantısı Vali Münir Karaloğlu başkalığında yapıldı.
Vali Karaloğlu: Karacadağ OSB rant alanı olmayacak
Vali Karaloğlu’nun yanı sıra; Vali Yardımcıları, Büyükşehir Belediyesinden Daire Başkanları, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Diyarbakır Ticaret Borsası ve ilgili kurum yetkililerinin katıldığı toplantıda Karacadağ OSB’de devam eden çalışmalar, gelinen nokta ve ileriye dönük yapılacaklar masaya yatırıldı.

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda 295 hektarlık alan üzerine kurulacak Karacadağ Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde 179’u işletmelere dönük sanayi, 43’ü donatı alanı olmak üzere 222 parsel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Diyarbakır-Şanlıurfa yolunda en küçüğü 6, en büyüğü 28 dönümlük parsellerde 295 hektarlık bir alan üzerine kurulacak olan ve Karacadağ OSB’yle ilgili Vali Karaloğlu, yetkililerden bilgi aldı. Karaloğlu, Karacadağ OSB alanı içerisinde gerekli altyapı çalışmalarının bir an önce tamamlanması talimatını verdi.

Şehrin gelişimi noktasında sanayinin önemine vurgu yapan Vali Karaloğlu, OSB’nin de sürdürülebilir kalkınma noktasında hem üretim anlamında hem de istihdam bakımından Diyarbakır’ın geleceğine yapılan en önemli yatırım alanlarından biri olduğunun altını çizdi.

Sanayi bölgesine yönelik genel bir çalışma çerçevesi çizilen toplantıda Karaloğlu tarafından alt yapı çalışmalarından, işletmelerin, üretimde en yüksek çıktıyı sağlayabilecekleri ve bunu kazanca dönüştürebilecekleri şekilde konumlandırılmasına kadar tüm ayrıntılar tek tek ele alındı.

Toplantı OSB’lerde tecrübe edilmiş kimi olumsuzluklara da değinen Vali Karaloğlu, “OSB kuruluş aşamalarında, arsa tahsislerinde ya da başka konularda yaşanmış birçok olumsuzluk var. Bu alanları kendilerine rant haline getirmeye çalışanlar, getirenler oluyor. Biz buna daha önce de izin vermedik bundan sonra da buna müsaade etmemiz, müsamaha göstermemiz gibi bir durum söz konusu olmaz, olamaz. Karacadağ OSB, bu şehrin sadece bugünü için değil yarını için de çok önemli bir yatırım ve istihdam alanı. O nedenle, işi baştan sıkı tutacağız, gerekirse bazı şartlar ortaya koyarak, oluşabilecek olumsuzlukların önüne set koyacağız. Belirli sınırlamalar getireceğiz, sanayi ve üretimle alakası olmayan hiç kimse giremeyecek, kimseye bu noktada ödün vermeyeceğiz. Arsa tahsisi ya da başka bir konu fark etmez, gerçek yatırımcılara önem vereceğiz ve gerçek yatırımcıları sanayi bölgesine çekeceğiz. Karacadağ OSB kimsenin rant alanı olmayacak.” şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Sürekli Alanda Olacak
Altyapı çalışmalarının başlamasıyla birlikte yönetim kurulunun sürekli olarak alanda olması yönünde talimat veren Vali Karaloğlu, gelecek toplantıda prensip kararların belirlenmesini istedi.

Diyarbakır sanayisinde girişimcilere önemli yatırım alanları sunacak olan Karacadağ OSB içerisinde işletmelere ayrılan alanlar dışında, mesleki ve teknik öğretim alanı, atık su arıtma tesisi, otopark, sağlık tesisi, idari ve sosyal alanlar ile gölet de yer alacak.
Yorum Yazın