TİC Holding Header
  • USD 32.385
  • EUR 35.067
  • Altın 2324.965
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Vali Karaloğlu ve TMSF Başkanı Gülal bir mağazanın açılışına katıldı

Açılışta konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ aidiyeti ve iltisakı tespit edilen bir kısım şahıslara ait varlıkların TMSF tarafından yönetilmesine karar verildiğini belirterek 'An itibariyle 796 şirkette kayyum görevimiz var. 40 bin 61 çalışanımız var ve aktif olarak da 70,4 milyar Türk lirası seviyesinde bir yapımız var. Tabi devraldığımızda dedik ki bu şirketler bize milletimizin emaneti. Bu şirketler istihdam üretmeye, çalışmaya, yatırım yapmaya devam edecek' diye konuştu.
Vali Karaloğlu ve TMSF Başkanı Gülal bir mağazanın açılışına katıldı
Vali Münir Karaloğlu, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal ve iş insanlarının katılımıyla bir mağaza açılışı gerçekleştirdi.

Gülal’ın ardından bir konuşma yapan Vali Karaloğlu ise, Diyarbakır’da açılan her yeni iş yerinin kendilerini mutlu edeceğini belirterek, "Şehre güzellik katar, şehirdeki pozitif havayı güçlendirir bu açılışlar.” dedi.

Karaloğlu, pandeminin etkili olduğu 2020 yılında Diyarbakır’da 229 şirket kapandığını ancak bin 994 yeni şirket açıldığını da sözlerine ekledi.

Konuşmasında, Diyarbakır’da huzur ve güven ortamına da değinen Karaloğlu “Allah'a hamdolsun son 5 yıldır bölgede de Diyarbakır'da da bir huzur ortamı var. Bölgede bu ve benzeri yatırımlara aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi bağlamında da bakmak lazım" diyerek sözlerini tamamladı.

Açılışa Vali Karaloğlu ve TMSF Başkanı Gülal’ın yanı sıra; Milletvekili Ebubekir Bal, Bellona Aranan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arancak ve iş insanları yer aldı.

Açılışın ardından, evlatları için tuttukları nöbetle sembol haline gelen Diyarbakır Annelerini ziyarete eden ve burada ailelerle görüşen Vali Karaloğlu ve Gülal, sonrasında Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikada incelemelerde bulundu.

Son olarak TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ı makamında ağırlayan Vali Karaloğlu, Gülal ile bir görüşme gerçekleştirdi.
Yorum Yazın