• Genel

Vali kardeşlik çağrısı yaptı, göstericiler polis lehine slogan attı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un Gezi Parkı eylemlerinde karşıt görüşlülerin karşı karşıya gelmesi sonrasında yaptığı kardeşlik çağrısının ardından taraflar
Vali kardeşlik çağrısı yaptı, göstericiler polis lehine slogan attı

'Polise uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı.

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesileceği iddiasıyla başlayan gösterilerin 17. gününde Adana'da herkesin özlediği bir tablo ortaya çıktı. Gezi Parkı gösterileri sırasında daha önceki günlerde karşıt görüşten insanların karşı karşıya gelmesi ve birbirini taşlaması üzerine Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, taraflara kardeşlik çağrısında bulundu.

Coş, "Bütün bu Gezi Parkı vesilesiyle ilimizin değişik yerlerinde yapılan gösterilerde, barışçıl gösterilerden ve toplumun diğer kesimlerinin hassasiyetlerini dikkati alan yaklaşımlardan, kaçınmamak lazım. Dikkat etmek lazım, bu açıdan şiddete başvurmamak lazım. Bu hususlara dikkat edildiği zaman bizde gerekli kolaylığı gösteriyoruz. Ve göstericilerin demokratik haklarını en iyi biçimde kullanmalarına izin veriyoruz. Kendilerine yönelik olarak polisimizin bir tepkisi, herhangi bir keyfi olarak durduk yere zor kullanma yoluyla dağıtılmaları, su ve biber gazı atılması söz konusu olmuyor" dedi.

Coş, bazı vatandaşların iyi niyetli olmadığına dikkat çekerek, "Bu vatandaşların diğer kesimlerini, tahrik etmeye çalıştıkları ve kitleleri birbirine karşı çatıştırmaya, bunu özellikle söylüyorum. Değişik siyasi ve etnik kökenden olan mezhepten olan insanları birbiriyle çatıştırmak isteyenler var. Bunun yanında polisle çatıştırmak isteyenler var. Oluşacak kaostan yararlanıp kamu düzenini bozmak isteyenler var. Bunların hiçbirine vatandaşımızın sağduyusu ve kardeşlik anlayışıyla, izin vermeleri mümkün değil.

Zaten başarılı olmaları da mümkün değil. Adanalı hemşehrilerimizin temsil ettiği barış dostluk ve sevgi kavramlarına verdikleri büyük değer karşısında bu tür tertip tezgah peşinde koşanların amaçlarına ulaşamadıklarını hamdolsun, görüyoruz. İnşallah herkes dikkat ederse bu tür sıkıntılar sorunlar ortadan kalkacaktır. İşlerimiz tamamen dostane barışçıl bir şekilde gerekli eleştirileri, muhalefeti, gösterme ve kendi düşünceleri ile görüşlerini kamuoyuyla paylaşmalarını eylem yapmak isteyenler olabilirler. Polisin uyarılarına ve yapılan hareketin karakterine herkesin dikkat etmesi provokatörlere izin vermemesi lazım" mesajı verdi.

Coş'un açıklamalarında verdiği mesajın ardından daha önce Gezi Parkı için gösteri yapan ve karşıt görüşleri taşlayıp polisle karşı karşıya gelen grup bu kez olay çıkarmadı. Gezi Parkı'ndaki olayları protesto eden binlerce kişi parka destek sloganlarının yanı sıra "Polise uzanan eller kırılsın" sloganı atması dikkat çekti. Sloganın yanı sıra vatandaşla polis eylem boyunca samimi görüntüler ortaya koydu. Yaklaşık 2 saat süren eylemin sonunda polis müdahalesi de olmadı.

Yorum Yazın