TİC Holding Header
  • USD 32.368
  • EUR 35.088
  • Altın 2324.082
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Vali Küçük'ten öz eleştiri, 'Verimsiziz ve çok israf yapıyoruz'

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa'da enerjinin verimsiz kullanıldığını ve israf edildiğini söyledi.
Vali Küçük'ten öz eleştiri, 'Verimsiziz ve çok israf yapıyoruz'
Fatma Güler - ŞANLIURFA / İHA - Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi'nde (GAP BKİ) başkanlığında İpekyolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ kalkınma Ajansı ve Dicle Kalkınma Ajansı ortaklığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik desteği ile hazırlanan ve 9 ilde uygulanacak olan projelerin 2016 yılı bütçesinin 14 milyon 550 bin lira olduğu öğrenildi.

Projelerle bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusunda farkındalığın arttırılması, bölgede üretim yapan sanayi işletmelerinde enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanması hedefleniyor.

Ayrıca bölgede GAP BKİ desteği ile kurulmuş olan GAP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Merkezi (GAP YENEV) ve GAP Enerji Verimliliği Danışmanlık ve Kuluçka Merkezi (GAP EVD) gibi danışmanlık ve araştırma merkezlerinin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve organik tarımsal üretimde örgütlenmenin teşvik edilmesi, kurumsallaşmanın desteklenmesi planlanıyor.

Bölgede üretilen veya işlenen organik tarımsal ürünlerin katma değerinin ve kalitesinin arttırılması, bölgesel, ulusal ve uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi suretiyle bölgede üretilen veya işlenen organik ürünlerin sürdürülebilir pazarlara erişiminin sağlanması da amaçlanıyor.

GAP Bölgesinde Ekonomik Kalkınmaya Yönelik İşbirlikleri Hız Protokol imza töreni, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. İmza törenine İpekyolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dicle Kalkınma Ajansı ve UNDP yetkilileri ile Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve protokol üyeleri, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil katıldı.

"ÇOK İSRAF EDİYORUZ, VERİMSİZİZ"
İmza programında bir konuşma yapan Vali Küçük, öz eleştiride bulundu. Şanlıurfa olarak çok israf ettiklerini ve verimsiz olduklarını belirten Küçük, çok çalışmalarına rağmen değerli şeyleri üretemediklerini söyledi. En büyük pamuk üreticisinin Şanlıurfa olduğunu fakat bunu işleyemeden başka illere sattıklarını belirten Küçük, “Çok çalışıyoruz ama değerli şeyleri üretemiyoruz. Türkiye’nin en büyük pamuk üreticisi burasıdır. Türkiye’de pamuğu Şanlıurfa üretir ama bu pamuğu Gaziantep’e, başka illere satıyoruz. Bunu alan kişi iplik yapıyor. Bir diğeri örüyor. Bir diğeri bunu tişört yapıyor. Bir diğeri de bunu alıp satıyor. Biz sadece pamuk üretip satıyoruz. Oradan da başa baş para kazanıyoruz. Şehir olarak artık daha verimli olmak zorundayız. Çok gayret sarf edip az kazanma yolundan çıkmamız lazım. Bu projelerin özellikle buna yönelik olması sevindirici. Bir de israfçıyız. Enerjiyi israf ediyoruz. Ekmeği israf ediyoruz, zamanı israf ediyoruz, binaları israf ediyoruz. Kamunun elinde mevcut bina var, iş oluyor bir tane bina daha yapalım. Öbür binada yap. Ayrı bir bina yapıyoruz. İsraf gerçekten çok fazla. Özellikle enerjide israf çok fazla. Normal alınacak tedbirlerle bir işletme, bir ev ya da başka bir kuruluş bundan yüzde 50'ye yakın bir tasarruf sağlayabilir. Yani yüzde 50 israf var. Bir yerde israf varsa bereketsizlik vardır. Bunun bilincine varmak açısından bu projeleri çok değerli buluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından ajanslar arasında imzalar atıldı.
Yorum Yazın