TİC Holding Header
  • USD 32.369
  • EUR 35.045
  • Altın 2324.552
  • BIST 100 9129.19
  • Genel

Vali Şahin'den 'Okullar tatil olacak mı?' sorusuna cevap

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil olup olmayacağı yönündeki soruları yanıtladı. Şahin, meteorolojik verilere göre değerlendirmeyi akşam saatlerinde yapacaklarını ifade etti.
Vali Şahin'den 'Okullar tatil olacak mı?' sorusuna cevap
İHA - Vali Vasip Şahin, katıldığı program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. İstanbul’da özellikle öğrencilerin merakla beklediği “Yarın okullar tatil olacak mı?” sorusuna yanıt veren Şahin, “Daha önceki kar yağışlarında da okulların tatil edilmesiyle ilgili konuda tamamen meteorolojik verileri dikkate aldık. Dolayısıyla bugün akşam da tekrar değerlendireceğiz. Yarın ki yağış durumuyla ilgili öğrencilerimizin, servislerin ve taşıtların ulaşım noktasında trafik güvenliği noktasında eğer sorun ve sıkıntı yaşayacaklarsa onu önleyici yönde kararımızı veririz. Ama akşam değerlendirme yapacağız. Yarın ki kar yağışı durumuna göre akşam son değerlendirmeleri de alıp öyle karar vereceğiz” diye konuştu.

Karar için son verileri almaları gerektiğini kaydeden Şahin, “Çünkü saatlik tahminler de yapabiliyor artık Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz. Dolayısıyla onların verilerini dikkate almamız lazım” dedi.

Vali Vasip Şahin, “O zaman öğrenciler Twitter başında mı beklesin?” sorusu üzerine de, “Biz kamuoyuna duyuruyoruz. Ama öğrencilerimiz okuldan ayrı kalmamaya bence daha fazla yoğunlaşsınlar. Bizler de onu yapmaya çalışıyoruz. Çünkü eğitim bizim birinci önceliklerimizden. Tatil bizim istediğimiz bir şey değil ama zorunluluklar nedeniyle tatil kararı verme durumunda kalabiliyoruz” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, “Öğrenciler Twitter’dan sizi en sevdiği isim ilan etti. Onların yazdıklarını nasıl buluyorsunuz?” sorusu üzerine ise Şahin, “Çok bakamıyorum. Çok vakit ayıramıyorum Twitter’a. Zaman zaman ben e dostlarımın ikazlarıyla veya denk geldiğimde bakıyorum, çocuklar çok sevimli ve zekice tweet’ler yazıyorlar. Hepimiz öğrenci olduk. Belki tatil fikri, tatilin kendisi öğrenci olarak çok hoşumuza gider ama ileriye dönük olarak baktığımızda ne kadar çok eğitimde zaman geçirirsek o kadar faydalı olur. Öğren ilerimiz bu noktadan bakmalı. Ayrıca öğrencilerle bu anlamda güzel de bir ilişki kuruldu zannediyorum” diye konuştu.

TEM Otoyolu Selimpaşa mevkiinde meydana gelen zincirleme kazayla ilgili de konuşan Şahin, “Edirne istikametinde şu anda bir zincirleme kazası var, 25-30 civarında aracın katıldığı. Şu anda arkadaşlarımız müdahaleye devam ediyorlar. İlk aldığım bilgiye göre 5 yaralı var, bir tanesi araçta sıkışmış durumda. Onun biraz durumu ağır görünüyor. Onu bir an önce çıkarıp, hemen hastaneye ulaştırmaya gayret ediyorlar. Sizin aracılığınızla özellikle yağışlı havalarda buz ve donun olduğu havalarda sürücülerimizin daha dikkatli, daha sabırlı ve diğer sürücüye daha saygılı hareket etmelerini özellikle tavsiye ve rica ediyorum” dedi.

Vali Vasip Şahin, “Yarın İstanbul’a 30 cm kar yayacağı belirtildi. Size böyle bir bilgi geldi mi?” sorusuna da, “Bana 30 cm civarında değil de daha düşük miktarda bir yağış beklentisi olduğu şeklinde bilgi geldi. Akşam daha net ve sağlıklı bir tahmin alabileceğimizi düşünüyorum” yanıtını verdi.
Yorum Yazın