TİC Holding Header
  • USD 32.389
  • EUR 35.434
  • Altın 2322.704
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Van'da 'üreme ve cinsel sağlık modüler' eğitimi

Van Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı çalışan personellere yönelik 21 gün sürecek sertifikalı ‘üreme ve cinsel sağlık modüler’ eğitimi verilmeye başlandı.
Van'da 'üreme ve cinsel sağlık modüler' eğitimi
İHA - Eğitimin açılış konuşmasını yapan Van Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Semra Gümüş Gündüz üreme sağlığı hakkında bilgi verdi.

Üreme sağlığı programı ile toplumun tüm bireylerine yönelik nitelikli üreme sağlığı hizmetlerine erişimin, gençlerin cinsel ve üreme sağlığına yönelik bilgiler ve genç dostu hizmetlere erişiminin üreme sağlığı haklarını kullanmalarını mümkün kılacak şekilde arttırılması, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası bakımlarının sağlanmasıyla bebek ve anne ölümlerinin azaltılması, cinsel yoldan bulaşan hastalıklar ve HIV/AIDS'in önlenmesi için her türlü bilgi ve hizmete erişim olanaklarının arttırılmasının amaçlandığını söyledi. Üreme sağlığı eğitiminin 5 modülden oluştuğunu dile getiren Gümüş Gündüz, organizasyonun Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından yapıldığını kaydetti.
Yorum Yazın