TİC Holding Header
  • USD 32.343
  • EUR 35.213
  • Altın 2246.688
  • BIST 100 8792.15
  • Genel

Van'ın en eski caddesi yenileniyor

Van Büyükşehir Belediyesince başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında kentin en eski caddesi olan Sıhke Caddesi baştan aşağı yenilenecek.
Van'ın en eski caddesi yenileniyor
Mehmet Aslan - Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatlarıyla geçtiğimiz yıl başlatılan kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmaları bu yıl da devam edecek. Bu kapsamda Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığınca projesi hazırlanan 1,6 kilometrelik Sıhke Caddesi ‘Prestij Cadde Projeleri’ kapsamına alındı.

Kentin Osmanlı dönemi caddelerinden biri olan ve 1915 öncesi döneminin önemli kurumları, ticarethaneleri, varlıklı ailelerin evleri, bağ ve bahçelerini bünyesinde barındıran cadde, tarihi yapısına uygun bir şekilde dönüştürülecek.

CADDEYE BİSİKLET YOLU DA YAPILACAK
Fen İşleri Daire Başkanlığınca hayata geçirilecek olan projenin ihale aşaması tamamlandı. Beşyol Kavşağı ile Semaver Kavşağı arasındaki yaklaşık 1.6 kilometrelik alanda uygulanacak projede; asfalt, yaya yolu, bisiklet yolu, orta refüj, yağmur suyu drenaj hattı, dekoratif aydınlatmalar ve engelli yürüme bandı yer alırken, caddenin elektrik hatları da yer altına alınacak.

YEŞİL DOKUYA SAHİP BİR CADDE OLACAK
Projelerinde çevre dostu belediyecilik örneği sergileyen Büyükşehir Belediyesi, yeşil dokuya sahip olacak prestij cadde projesinde peyzaj düzenlemesi ve otomatik sulama sistemini de kullanacak. Ayrıca proje kapsamında cadde boyunca yol kenarına kestane ve akçaağaç, orta refüje ise mazı ağaçları dikimi yapılacak.

Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi daha önce İki Nisan, İskele, Hacıbekir ve Milli Egemenlik caddelerinde prestij cadde projeleri uygulamıştı.
Yorum Yazın