TİC Holding Header
  • USD 32.325
  • EUR 35.085
  • Altın 2297.968
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Vatandaşlar gerçek sandı

Türkiye'de ilk defa düzenlenen gece yangın söndürme tatbikatında nefesler kesilirken, bazı vatandaşlar tatbikat sebebiyle oluşan patlamaları polise ihbar etti.
Vatandaşlar gerçek sandı

DENIZLI(İHA)- İtfaiye Haftası sebebiyle Denizli Belediyesi bu yıl ilk defa gece yangın söndürme tatbikatı yaptı. Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan İtfaiye Müdürlüğü eğitim alanında düzenlenen tatbikatı, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve bazı vatandaşlar izledi. Tatbikat öncesi itfaiye ekiplerinin kullandığı elbiseleri giyen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Belediyesi İtfaiyesinin Avrupa standartlarında olduğunu, yangınların yanı sıra, sel ve deprem gibi diğer doğal afetlere de müdahale yeteneğinin bulunduğunu söyledi.

BİLİNÇSİZ DAVRANIŞLAR KÖTÜ SONUÇLARA NEDEN OLUYOR

Tatbikat öncesi yapılan törendeki konuşmasında da vatandaşlara çağrıda bulunan Zolan, "Yangınlarda vatandaşlarımızın itfaiye ekiplerine yardımcı olmasını istiyoruz. Bu tür afetlerde vatandaşlarımız iyi niyetle yardım etmek istiyor ancak zaman zaman bilinçsizce yapılan bu tür girişimler daha kötü sonuçlar doğruyor. İtfaiye ekiplerimiz aldıkları eğitimlerle böyle durumlarda neyin doğru olduğunu bilir. Onların yaptıkları öneriler ve yönlendirmeler en doğru olanıdır. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu tür durumlarda itfaiye ekiplerinin uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz" dedi.

VATANDAŞLAR GERÇEK SANDI

Yapılan konuşmaların ardından tatbikata geçildi. Türkiye'de ilk defa düzenlenen gece yangın söndürme tatbikatında, senaryo gereği patlamalar gerçekleştirildi. Çıkarılan yangınlara itfaiye ekipleri müdahale etti ve mahsur kalanları kurtardı. Yangınların yanı sıra doğalgaz patlaması ve LPG tanklarındaki yangınlar konusunda da katılımcılara bilgi verilerek, bu tür afetlerdeki müdahaleler tatbiki olarak gösterildi. Tatbikatın yapıldığı alana yakın oturan bazı vatandaşlar, meydana gelen patlamaları gerçek sanarak polise ihbar etti. Türkiye'nin ilk gece yangın söndürme tatbikatı başarı ile tamamlandı.

 

 

 

 

Yorum Yazın