TİC Holding Header
  • USD 32.33
  • EUR 35.089
  • Altın 2301.063
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Vatanına göz dikeni ez oğlum !

Gün gidende ay gelende gel oğlum, cihan yanar sen gülende gül oğlum bir yol vardır hak yoludur bul oğlum, yeri bilmek göğü bilmek bil oğlum, çabuk büyü çabuk yetiş tez oğlum, çakal gezen şu dağlarda gez oğlum.
Vatanına göz dikeni ez oğlum !
Ozan Koltuk - Bir çocuk ağlıyor...! Ne annesinden şeker istediği için, ne karanlıkdan korktuğundan; bir asker görmüştü selam duran, babası sandı birden bire al bayrakta sarılı olan..! 

Ömer Halisdemir, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi öldüren koruma astsubayıdır. Kendisine "vur" emrini Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı vermiştir.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuk sahibi olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, vurduğu komutan Semih Terzi ile Afganistan'da birlikte görev yapmıştır.

2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştür. Semih Terzi'nin korumaları da Ömer Halisdemir'i 30 kurşunla öldürmüşlerdir. Daha sonra ise askeri darbe yanlısı iki subay öldürülmüş 36'sı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştır.

Çeşitli basın kaynaklarında çıkan haberlerde Halisdemir'in "darbe girişimin seyrini değiştiren isimlerden" biri olduğu ifade edilmiştir. Fransız haber ajansı AFP, 24 Ağustos 2016 günü başlayan Fırat Kalkanı Operasyonu'nun Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Semih Terzi ve bazı komutanlarca 2 yıldır engellenmeye çalışıldığını iddia etmiştir. Bu operasyona katılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı askerler ise üniformalarına "Şehit Ömer Halisdemir" yazan apoletler takmıştır.

Artık onlar benim evladım
15 Temmuz kahramanlarını bağrına basan Erdoğan, FETÖ'nün azılı haşhaşilerine ilk kurşunu sıkan kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in ailesine ise özel ilgi gösterdi. Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmek için Tuğgeneral Semih Terzi liderliğinde karargaha giden hainler, Ömer Halisdemir'in direnişiyle bu amaçlarına ulaşamamıştı. Halisdemir, hainlerin başı Terzi'yi başından vurarak öldürmüş, gruptaki diğer darbecileri de yaralamıştı. Ancak teröristlerin karşı ateşi sonucu Halisdemir şehit düşmüştü. Erdoğan'ın misafiriydi. Erdoğan, 'oğlum' diye seslendiği şehit yadigarı Doğan Ertuğrul Halisdemir'i (13) bağrına bastı. Törende Halisdemir'in kızı Elif Nur da babasının resmini kucağında taşıdı. ATV-A Haber yayınında da konuya değinen Erdoğan, "O generali orada öldürdü. Çünkü bunlar vatan haini. Bunu yaparken de o şahadete koştu. Dün akşam eşi ve yavrularıyla da görüştüm. Artık onlar benim evladım" dedi.



Baba neden gittin
Şehit polis Fethi Seki'in eşi Rabia Sekin, kız kardeşleri ve 16 yaşındaki kızı Dila, 11 yaşındaki oğlu Tolunay, 10 yaşındaki kızı Nisanur’un gözyaşları ve feryatları yürekleri dağladı. Büyük acı yaşayan çocukları sakinleştirmek mümkün olmadı. Dila Sekin, “Neden gittin baba? Bizi bırakıp neden gittin” diye haykırdı. Şehidin çocukları ve ailesi Türk bayrağına sarılı naaşa sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.



Eymen'in göz yaşlarında boğulacaksınız
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Kurşunlu Camii bahçesinde PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışırken keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurularak şehit düşen polis memuru biri altı diğeri henüz üç aylık iki çocuk babası 32 yaşındaki Haydar Çetin.

Törende, şehit polis Çetin’in 6 yaşındaki Eymen Çetin tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Dedesi Dilaver Çetin’in tören ve cenaze namazı süresince yayından ayırmadığı Eymen’i şehit babasının naaşı cenaze aracıyla giderken hıçkırıklarla ağlamaya başlamasıyla Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yanağını okşayarak teskin etmeye çalıştı.



Şehidin 6 yaşındaki oğlu Eymen Çetin, dünkü törende babasının tabutunun ambulanstan alındığını görünce ağlayarak, "Keşke son bir kez daha görseydim. Anne babam cennete mi gidecek? Anne sen gitme ne olur. Ben bakmayacağım oraya" dedi. Babasının tabutuna bakarak ağlamaya devam eden Eymen’i, annesi Aysun Çetin teselli ederken küçük çocuğun gözyaşları yürek burktu.

Şehit Çocuğu, Babasını Üniforması ile Uğurladı
Diyarbakır'da teröristlerin hain pususunda şehit düşen Özel Harekat Polisi Orhan Dilekci, Erzurum'da toprağa verildi. Şehit polisin oğlu, cenazeye babasının üniformasıyla katıldı.



1,5 Yaşındaki Şehit Çocuğu Baba Özlemini Fotoğraflarla Gidermeye Çalışıyor
31 yaşındaki polis memuru Adem Cankurtaran, Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsüne yapılan bombalı saldırıda şehit düşmüştü. Cankurtaran'ın bir buçuk yaşındaki kızı Selvi Naz, tanıyamadan kaybettiği baba özlemini fotoğraflarını öperek gidermeye çalışıyor.



“Bak bu benim babam”
Şehit olan 3 askerden 21 yaşındaki er Necati Yenikapı için İzmir’de, Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız için ise Adana’da cenaze töreni düzenlendi. er Necati Yenikapı’nın cenaze töreninde Diyarbakır Silvanlı baba Fevzi Yenikapı, “Benim oğlum şehit, korkma oğlum baban burada” diye haykırdı. Adana’da toprağa verilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Kenan Yıldız’ın 3 yaşındaki oğlu Melih hiçbir şeyden habersiz tören alanındaki babasının tabutunun başında kuzeni Kaan ile birlikte oyun oynadı, sık sık tabutu ve fotoğrafı öptü.



Şehit kızının 'baba' feryadı
Sur'da şehit düşen özel harekat polisinin 3 yaşındaki kız çocuğu tabutun arkasından 'baba' diye seslendi. Şehidin 3 yaşındaki kızı Zehra'nın babasının cenazesi ardından feryadı yürekleri dağladı

 

Dağlıca şehidi İrfan Mert
Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Kırıkhan ilçesi Topboğazı Mahallesi'ndeki babaevine getirilerek, helallik alındı. Şehidin kardeşi Mesut Mert, ağabeyinin üniformasını giyerken, 7 aylık kızı Gülhan Fatma, yakınları tarafından babasının tabutunun üzerine konuldu.

Şehidin eşi Radia Mert, ''Benim canım yandı, Allah sizleri de yaksın. Allah PKK'nın belasını versin. Kahrolsun PKK. Benim kızım da asker, babasının kızı. Eşimin intikamını alın'' diye teröre lanet okudu.



NOT: Hainler.... Haberimizde yer alan ve almayan binlerce şehid çocuklarının göz yaşlarında boğulacaksınız.
 
Yorum Yazın