TİC Holding Header
  • USD 32.318
  • EUR 35.121
  • Altın 2292.771
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

Veliler okulda toplanıp eylem yaptı

Gaziantep’te okul yıkımını protesto eden veliler okulda toplanarak eylem yaptı. Olay yerine gönderilen çok sayıda polis ekibi de okul çevresinde güvenlik önlemi aldı.
Veliler okulda toplanıp eylem yaptı
GAZİANTEP / İHA - Gaziantep’in Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi’nde bulunan Mustafa Marangoz İlkokulu’nun yıkılacağını duyan veliler, geçen hafta içinde başlattıkları eylemlerine devam etti. Öğrencileriyle okula giden veliler okul bahçesinde bekleyerek öğrencilerinin okula girmesine izin vermedi. Öğrenciler de ailelerine destek vererek protesto gösterisine katıldı. Sorunları çözülmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini ve öğrencilerinin okula girmesine izin vermeyeceklerini ifade eden veliler, yetkili birisinin gelip kendilerine bilgi vermesini istediler.

Emine Baydar adlı veli okulun mahallede bulunan başka okulun ek binası tamamlanana kadar yıkılmamasını istediklerini ifade ederek, “Bizim okulumuz eskiyse yıkılabilir ama bizim de mağdur olmamamız gerek. Barak İlkokulu’nda ek bina yapılıyor. Buranın yıkımı 40 gün durdurulursa eğer oradaki ek bina yapılır ve çocuklarımız oraya alınır. Ne ortaokuldaki çocuklarımız mağdur olur ne de ilkokuldaki çocuklarımız mağdur olur. Burada her sınıfta 80 kişi olacakmış. Çocuklarımız burada nasıl okuyacak” dedi.

Mustafa Kalpar adlı veli ise çocukların soğuk sınıflarda eğitim göreceklerini iddia ederek, “Şimdi biz bu okulun yıkılmasını istemiyoruz çünkü çocuklarımız rezil olacak. Biz yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz bu iş çözülene kadar burada beklemeyi düşünüyoruz. Bir yetkilinin gelip bize bilgi vermesini istiyoruz. Okul yıkıldığı zaman bahçe daralacak. Çocuklar bahçeye sığmayacak, okula nasıl sığsınlar. Kalorifer kazanının yıkılan binada olduğunu söylüyorlar. Burayı nasıl ısıtmayı düşünüyorlar. Çocuklar soğukta mı ders görecek? Biz okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz. Bugün de buradan ayrılmayacağız. Kışın günü okul mu yıkılır? Çocuklarımız 60 - 80 kişilik sınıflarda ders yapıyor. Diğer okullar da çocuklarımızı kabul etmiyor. Okulumuzun yıkılmasını istemiyoruz. Yan tarafta okul yıkılırken diğer yandaki okulda eğitim yapılacak. Bir çocuğun başına bir şey düşerse bu sorumluluğu kim alacak? Sayın valimiz, sayın ilçe müdürümüz, sayın belediye başkanlarımız biri öldüğünde mi buraya gelecek” diye konuştu.

Yusuf Özoğlu adlı veli ise yetkililerin gelip kendilerine bilgi vermesini istediklerini dile getirerek, “Bizim bugün burada bulunmamızın sebebi, işimizi gücümüzü bırakmışız ve çocuklarımızın arkasındayız. Kış günü okulumuz yıkılıyor ama Allah için bir yetkili gelip burada sesimizi duymuyor. 35 kişilik sınıflarda normal bir ders alamayan bir öğrenci bugün 80 kişilik sınıflarda nasıl alacak. Bizim çocuklarımızın sınavları var. Bu sınavlara nasıl hazırlanacaklar. Herhangi bir yetkilinin, kaymakamımızın, valimizin, milli eğitim müdürümüzün gelip bizi aydınlatması lazım. Biz kime başvuracağız. Eylemimiz devam edecek. Şimdi tören bittiğinde öğrencilerimizi içeriye almaya çalıştıklarında çocuklarımızı evlerimize götüreceğiz. Çocuklarımız bu sorun çözülene kadar okula gelmeyecek. Biz de çocuklarımızın arkasındayız” şeklinde konuştu.
Yorum Yazın