TİC Holding Header
  • USD 32.563
  • EUR 35.138
  • Altın 2320.624
  • BIST 100 8880.09
  • Genel

'Ya ölüm ya Karabağ'

Ege'den Hazar'a kadar beşikten mezara kadar Azarbaycan Türkiye, tarihin yazdığı destan iki bedende bir can Türkiye Azerbeycan.
'Ya ölüm ya Karabağ'
Ozan Koltuk - Ermenistan'ın hadsizliği ile başlayan Azerbaycan-Ermenistan gerilimi Azerbaycan halkının sokaklara dökülmesi ile zirve noktaya ulaştı. ''Ya ölüm ya Karabağ'' sloganlarının atıldığı gösteride Azerbaycan halkının Ermenistan'ın ateşkesi ihlal etmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

NELER OLMUŞTU

Ermenistan sınırında çıkan çatışmada 2 Azerbaycan askeri şehit oldu, 5 asker yaralandı
Azerbaycan-Ermenistan sınırında Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin saldırısı sonucu 2 Azerbaycan askerinin şehit olduğu belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin, Azerbaycan Ermenistan Devlet Sınır Hattının Tovuz şehri istikametinde Azerbaycan mevkilerini ele geçirmek üzere saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Açıklamada, askeri topların da kullanıldığı saldırı sonrasında çıkan çatışmada Ermeni güçlerin kayıplarla geri çekildiği bildirildi. Saldırı sonucu Azerbaycan ordusundan 2 askerin şehit düştüğü, 5 askerin ise yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan: 'Ermenistan'ın küresel ateşkes girişimini desteklemesi ikiyüzlülük'
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Haciyev, bugün Ermenistan sınırında çıkan çatışma ile ilgili açıklama yayınladı. Açıklamada, 'Ermenistan'ın küresel ateşkes girişimini desteklemesi ikiyüzlülükten başka bir şey olmadığını kanıtlıyor' dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Azerbaycan' açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında tansiyon yükseldi
Azerbaycan Savunma bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan-Ermenistan sınırının Tovuz bölgesinde Ermenistan askerleri tarafından ateşkes ihlallerinin 13 Temmuz gece saatleri boyunca sürdü.

Topçu birlikleri ve tankların kullanıldığı gece boyunca devam eden çatışmalarda, Azerbaycan askeri birlikleri tarafından ateş açılması sonucunda Ermeni mevzilerinin yok edildi. Açıklamada, imha edilen Ermeni mevzilerinde bulunan topçu birlikleri, askeri araçlar ve askeri personelin yok edildiği vurgulandı.

Çatışmalarda kıdemli teğmen Rashad Mahmudov’un hayatını kaybettiğini belirten yetkililer, Ermenistan’ın kayıplarını sakladığı vurguladı.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında süren çatışmada bir üsteğmen şehit oldu
Azerbaycan-Ermenistan sınırında süren çatışmada Azerbaycan ordusundan bir üsteğmen şehit oldu.

"Ermenistan aklını başına toplasın, Azerbaycan’ın yanındayız"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ermenistan’ın yaptığı kabul edilemez, aklını başına toplasın. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'ın tüm çabaları iflas etti
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan sınırında yaşanan çatışmaya ilişkin, 'Ermenistan'ın tüm çabaları iflas etti, Azerbaycan kendi sınırını korudu ve Ermeni askerleri Azerbaycan topraklarına bir santimetre bile geçemedi.' dedi.

AB'den Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmaya tepki
Avrupa Birliği (AB), Ermenistan'ın Azerbaycan'a top atışlarıyla saldırı girişiminin ardından, tüm taraflara çatışmaya son verme ve gerginliğin azaltılması için acil adım atma çağrısında bulundu.

Azerbaycan, Ermenistan'a ait askeri hedefleri yok etti
Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan’a ait askeri hedeflerin vurulduğu bildirildi.

Bakanlık, açılan ateş sonucunda Ermenistan’a ait istihbarat birimine ait radar istasyonu, askeri araçların, tankların, zırhlı personel taşıyıcıların ve tabur karargahının vurularak yok edildiğini açıkladı. Savunma Bakanlığı, ayrıca 20’den fazla askeri personelin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Saldırıya ilişkin görüntüleri servis eden bakanlık yetkilileri, Ermenistan’ın kayıplarını gizleyerek, halkı aldatmaya devam ettiğini vurguladı.

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın sivil yerleşim birimlerine ateş açtı
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun, öğlen saatlerinde Tovuz ili sınırındaki Ağdam ve Dondar Kuşçu köylerine 120 milimetrelik havanlar ve D-30 obüslerle ateş açtığı bildirildi.

Saldırıda can kaybının yaşanmadığı ancak bazı evlerin zarar gördüğü kaydedildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine ateş açarak "saldırgan ve terörist yüzünü" bir kez daha açığa çıkardığı belirtildi.

Sivilleri bombalayan Ermenistan'ın uluslararası hukukun tüm temel ilkelerini kabaca ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, "Ermenistan yönetimi, eylemlerinin cezasız kalacağını düşünmesin. Tüm işgal durumlarında olduğu gibi Azerbaycan topraklarının da işgal altında olması geçicidir ve Ermenistan tüm yasa dışı eylemlerinin hesabını verecektir." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ermenistan ordusu, dün sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 1'i üsteğmen 4 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı.

Azerbaycan ordusu da Ermenistan ordusuna ait mevzileri, askeri radar istasyonunu, araç depolarını, tank ve zırhlı araçları vurmuştu.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda 7 Azerbaycan askeri şehit oldu
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri tümgeneral olmak üzere 7 asker şehit oldu.

Azerbaycan, Ermenistan'a ait topçu birliğinin yönetim noktasını imha etti
Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait mevzilere yönelik gerçekleştirilen saldırıda topçu birliğinin yönetim noktasını imha etti.

Ermenistan'ın çapı yetmez
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan'ın 11 Azerbaycan askerini şehit ettiği saldırılara tepki gösterdi. Söz konusu saldırıyı şiddetle kınayan Erdoğan, "Hiç şüphesiz bu saldırı Ermenistan'ın çapını aşan bir hadisedir" dedi.

TÜRKİYE NE YAPMALI
Türkiye, Mısır'da Suriye'de Kıbırs'ta Bosna Hersek'te yaptıklarını bu gün öz kardeşi için yapmalıdır. 

Bir Türk'ün bir damla yaşı, yok edecek dağı taşı düşmanın başına arşı, gökyüzünü yıkacağız. Erisin damla damla kar gelmek üzere ilk bahar hazırlansın tabutluklar yine girip çıkacağız.
Yorum Yazın